Hemen telefonunuzu kontrol edin! WhatsApp SMS gönderdi ekstra güvenlik katmanı geldi

Dünyanın en çok kullanılan anlık mesajlaşma uygulaması ekstra güvenlik katmanı özelliğini duyurdu.
Hemen telefonunuzu kontrol edin! WhatsApp SMS gönderdi ekstra güvenlik katmanı geldi

Hemen telefonunuzu kontrol edin! WhatsApp SMS gönderdi ekstra güvenlik katmanı geldi - Sadece Türkiye'nin değil aynı zamanda dünyanın en çok kullanılan anlık mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp kullanıcılara SMS göndererek yeni kullanıma sunduğu özelliği ilan etti.

WhatsApp tarafından gönderilen iletide isteyen kullanıcıların kendilerini daha güvende hissetmelerini sağlamak amacı ile ekstra güvenlik katmanı ekleyebilecekleri ifade edildi. WhatsApp resmi hesabı üzerinden yollanan mesajda video ile bu hizmetin nasıl kullanılabileceği de ifade edildi.

WHATSAPP EKSTRA GÜVENLİK KATMANI NEDİR, NE İŞE YARA?

Bir dönem paralı olacağı haberleri ile gündeme gelen, büyük tepki çeken ve bu süreçte pek çok müşterisini Turkcell BİP uygulamasına kaybeden WhatsApp zorunlu olarak geri adım atmıştı. WhatsApp bu seferde güvenlik sorunları ile mücadele etmeye başlarken gelen şikayetler üzerine yeni uygulamasını devreye aldı.

mesaj.jpg

WhatsApp resmi hesabı üzerinden yapılan açıklamada "Ekstra güvenlik katmanı ekleyin. WhatsApp hesabınızı daha güvenli hale getirmek için bir PIN ayarlayabileceğiniz biliyor muydunuz? İki adımlı kimlik doğrulamasını açın ve hesabınızı emniyette tutma tedbirlerinizi güçlendirin" denilerek yeni özellik kullanıma açıldı. Gelen mesajda şimdi dene linkini tıklayan kişiler kendileri için PIN belirleyerek hemen ekstra güvenlik özelliğini kullanmaya başlayacak.