Hemen cep telefonunuzu kontrol edin! Bu 4 uygulama bilgileri kopyalıyormuş

Bankacılık uygulaması kullanan milyonlarca kişiye son dakika uyarısı yapıldı. Cep telefonunuzda bu uygulamalar varsa hemen silin yoksa şifreleriniz çalınabilir...
Hemen cep telefonunuzu kontrol edin! Bu 4 uygulama bilgileri kopyalıyormuş

Cep telefonu olmayan kişi sayısı nerede ise yok denecek kadar az olurken mobil bankacılık uygulamasını kullanan kişilere hayati bir son dakika uyarısı yapıldı. Yapılan açıklama ile akıllı cep telefonu olan kişilerin bilgilerini kopyalayan kötü amaçlı uygulamalar için uyarı geldi.

Mobil sektördeki gelişmelerle birlikte kullanıcıların güvenliğini tehdit eden kötü amaçlı yazılımların sayısı da artmış durumda. İnsanların bin bir emek vererek kazandıkları paraları ile kişisel bilgilerine göz diken bilgisayar korsanları, hayret ettiren yöntemlerle karşımıza çıkmaya devam ediyor.

AKILLI CEP TELEFONU OLANLAR BU UYGULAMALARI HEMEN SİLİN!

Dolandırıcıların en çok kullandığı yöntemlerden biri kötü amaçlı yazılımı (trojan) olan mobil uygulamalar. Bu uygulamaların sayısı her geçen gün daha fazla artarken, Google Play Store’da yer alan 3 uygulamada da XploitSPY adlı bir trojana rastlandı. Uzmanlar bu uygulamaları kullananların vakit kaybetmeden cihazlarından kaldırmaları gerektiğini belirtti.

yasak-liste.jpg

ANDROİD ZARARLI UYGULAMA ENGELLENDİ HATASI ÇÖZÜMÜ NEDİR?

Ne yazık ki pek çok zararlı uygulama Android telefonları tehdit etmeye devam ederken sorunun çözümü için belirtilen uygulamanın silinmesi de çoğu zaman yeterli olmuyor. Cihazlarda özellikle de mobil bankacılık uygulaması bulunan cihazlarda asla bilinmeyen uygumaların indirilmemesi ve tıpkı bilgisayarda olduğu gibi çok iyi virüs programlarının kullanılması gerekiyor.