Hayat Kurtaran Cihazlar Hacklenip Ölümcül Olabiliyor

Araştırmacılar, hayat kurtaran cihazlarla ilgili olarak önemli bilgileri verdi. Hayat kurtaran cihazların  hacklendiğinde ölümcül sonuçlara imza atabilecek bir tehlike de olduğu söylendi.
Hayat Kurtaran Cihazlar Hacklenip Ölümcül Olabiliyor

Öyle ki kalp pilinin ölüme kadar sürükleyebilecek riskte olması akla gelebilecek bir durum değil. Fakat işin aslına inildiğinde kalp pili o kadar da masum olmuyor. Araştımacılar, Las Vegasta ki Konferasta hacklemeyi durdurmanın kolay yolu olduğunu söyledi. Yapılan canlı oturumda, OED Secure Solutions Jonathon Butts ve Whitescope.io Billy Kim Rios, ilk olarak insilün pompasını kapatıp hastanın durumunu müdahale edecek cihazların oldukça kolay olduğunu söylediler.

İnternete bağlı olarak çalışma potansiyeline sahip elektro şoklar, hasta odadan çıktıktan sonra hayati tehliyi çıkarabiliyor. Hayatı sonuçlarını engelleyen hayat kurtaran cihazında olumsuz özellikleri barınıyor. Her ne kadar kalp pili üretici Medtronic cihazlar için güncellemeler yapsa da güvenlik sorun şikayetlerini henüz çözme aşamasına gelmiş değil. Özellikle implanmter edilen tıbbi cihazların hacklenmesi tüm dünyada bir kaç yıldan beridir çözülemeyen bir tartışma konusu halini aldı. İnternet bağlantılı bu cihazlar her ne kadar daha yaygın kullanılmaya başlansa da ağ güvenliğine ilişkin problemler üreticiler içindew kolları sıvayacak yeni bir dönemi doğuruyor. Bu cihazların 2021 senesine kadar 136 milyar dolara ulaşacağı yönünde bir fikir ortada geziyor. Çünkü tıbbi cihazların kullanımı her geçen gün daha fazla artıyor.