H.A.A.R.P Projesi Nedir? Yaplışı Neyi Amaçlamaktadır?

Açılımı İngilizce High Frequency Active Auroral Research Program (Yüksek Frekans Aktif Auroral Araştırma Programı) olan H.A.A.R.P projesi bir çok açıdan insanda merak uyandıran bir projedir.Proje hakkında bir çok farklı kaynakta bir çok görüş ve teori paylaşılmış ancak projenin kesin sonuçları kamuoyu ile hala daha paylaşılmamıştır.
H.A.A.R.P Projesi Nedir? Yaplışı Neyi Amaçlamaktadır?

Projenin içeriği basit bir ifadeyle İyonosfer'de araştırma yapmak ve bazı gözlemlemelerde bulunmak olarak ifade edilse de , projenin maaliyeti bu basit tanımlamadan çok daha fazlasını içerisinde barındığını düşündürecek niteliktedir.

H.A.A.R.P Sisteminin Büyüklüğü Ve Kuvveti

H.A.A.R.P projesininin uygulamaya geçmiş sistemi içerisinde 180 adet dev radyo sinyali yapabilen kule barındırmaktadır.Ayrıca sistemin bulunduğu bölgede askeri ya da sivil herhangi bir uçağın uçuş yapması yasaktır. Türkçe karşılığı Yüksek Frekans Aktif Auroral Araştırma Programı olan High Frequency Active Auroral Research Program sayesinde oldukça yüksek seviyede enerji kullanımı yapılarak büyük depremlere dahi sebebiyet verebilecek kadar aktif ve güçlü radyo dalgaları elde edilmektedir. Söz konusu radyo dalgaları gerçekten de tahmin edebilecek düzeyden bile oldukça yüksek bir etkiye sahiptir. Öyle ki etki alanı, gezegenimizdeki tüm büyük istasyonları külüstür bir telsiz durumuna düşürecek bir sisteme sahiptir.

Resmi kaynaklara göre yaklaşık 6 senedir bu program Alaska'nın Gakona bölgesinde Amerika Birleşik Devletleri'ne ait askeri bir üssün bulunduğu konumda yürütülmektedir. Birleşik Devletlerin askeri kaynaklarına göre bu sistemin genel olarak iletişim alanında kullanılması amaçlanmaktadır. Deniz altı ve elektro manyetik  sistemle çalışan araçların, sismik sistem ve radar sistemlerinin, yer altı inceleme gibi aygıtların gözlem kalitesi, petrol doğal gaz gibi önemli kaynakların bulunması ve uçak ya da füze saldırılarının daha havadayken imha edilmesi gibi bir çok üstün işler görebileceği Birleşik Devletler'in yetkilileri tarafından ifade edilmiştir. 

H.A.A.R.P 'ın Deprem Yapabilme Gücü Kullanıldı Mı?

Tüm bu bilgiler ışığında pek tabi ki bir çok farklı bilim araştırmacı tarafından bazı korkunç teoriler de ortaya atılmıştır. Örnek olarak bu güçlü sistemin istenildiğinde deprem oluşturacak kuvvete de sahip olduğu ve bunun bir silah olarak kullanabilme ihtimalinin insan hayatını tehdit edişi en büyük felaket teorisi olarak gösterilebilir.Bu büyük tehdidi pek çoğumuz daha önce duymamış ve uzak kalmış olsak bile ne yazık ki bu devasa kuvvet bize o kadar da uzak olmayabilir. Zira, bazı araştırmacılar bu  “kıyamet silahının” 1999 yılında ülkemizde gerçekleşen ve çok büyük acılara neden olan Marmara Depremi'nde de kullanıldığını iddia etmektedir.