Görenler maşallah diyecek! 14 gün pil ömrü sunan akıllı saat tanıtıldı! Huawei Watch GT4 Türkiye fiyatı ve özellikler

Huawei tarafından satışa sunulan yeni akıllı saat modeli Watch GT4, fiyatı ve özellikleri ile dikkat çekerken cihazın pil ömrü, akıllı saat almayı düşünenleri sevindirdi.
Görenler maşallah diyecek! 14 gün pil ömrü sunan akıllı saat tanıtıldı! Huawei Watch GT4 Türkiye fiyatı ve özellikler

Çin merkezli teknoloji devi Huawei, son olarak yeni akıllı saat serisi Watch GT4'ü tanıttı. Bu saatler, özellikle pil ömrü konusunda dikkat çekti. Apple Watch Series 9'a rakip olabilecek olan bu cihazlar, Türkiye pazarında da kullanıcılara sunuldu ve sosyal medya platformlarında kısa sürede büyük ses getirdi.

HUAWEİ WATCH GT4 ÖZELLİKLERİ

Huawei Watch GT4, Watch GT3'ün halefi olarak görülebilir. İki farklı versiyonu bulunan bu seri, şık ve modern tasarımlarıyla öne çıkıyor. 46 mm ve 41 mm olmak üzere iki farklı boyutta mevcut olan akıllı saatlerde değişen tek şey boyut değil. 46 mm versiyon, daha sağlam bir görünüm sunarken, 41 mm versiyon ise yuvarlak ve kompakt bir tasarıma sahip olmasıyla ön plana çıkıyor. Öte yandan; 46 mm versiyonun ağırlığı kayış olmadan 48 gram iken, 41 mm versiyon 37 gram ağırlığında.

huawei2.jpeg

Ayrıca modeller arasında ekranlar da farklılıklar bulunuyor. 46 mm versiyon, 1.43 inç boyutunda ve 466 x 466 çözünürlüğünde renkli AMOLED bir ekrana sahip bir şekilde geliyor. 41 mm versiyon ise 1.32 inç boyutunda ve 466 x 466 çözünürlüklü renkli AMOLED ekrana sahip. Huawei, saatlerin gövdesinde paslanmaz çelik malzeme kullanılmış durumda.

GT4 serisi, bir dizi farklı sensör ve sağlık özelliği ile donatılmış bir şekilde sunuuyor. İvmeölçer sensör, optik kalp atış hızı sensörü, barometre sensörü, sıcaklık sensörü ve jiroskop sensörü gibi özellikler bu seride mevcut. Bu sensörler sayesinde uyku takibi, adet döngüsü takibi, kalp atış hızı izleme ve gelişmiş kalori yönetimi gibi kullanışlı özellikler sunulmakta. Huawei tarafından sunulmuş olan TruSleep 3.0 izleme sistemi, uykunuzu aktif bir şekilde takip eder ve uyku sırasında anormal nefes alışverişlerini tespit edebiliyor.

GT4 ailesi, toplamda yedi farklı renk seçeneği sunmakta olup bu varyasyonlar şu şekilde hazırlanmış;

46 mm versiyonda yeşil, metalik, kahverengi ve siyah gibi dört farklı renk seçeneği bulunurken, 41 mm versiyonda beyaz, gümüş ve altın gibi seçenekler mevcut.

GT4, Always on Display özelliği ve özel saat arayüzleri ile gelir ve hem Android hem de iOS işletim sistemleriyle uyumlu çalışıyor. Öte yandan cihaz, 5ATM su geçirmezlik özelliği ile 50 metreye kadar suya dayanıklı.

huawei3.jpeg

TAM 14 GÜN PİL ÖMRÜ!

Huawei Watch GT4'ün en dikkat çeken özelliği ise pil ömrü oldu. Her iki versiyon da kablosuz şarj ile gelmekte ve oldukça uzun bir pil ömrü sunuyor. 41 mm versiyonu maksimum kullanımda 7 gün pil ömrü sağlarken, düzenli kullanımda bu süre 4 güne düşüyor. Ancak sürekli açık ekran (Always on Display) özelliği kullanıldığında ise pil ömrü 2 güne kadar düşebiliyor.

huawei1.jpeg

46 mm versiyonun pil ömrü ise oldukça dikkat çekti. Huawei tarafından açıklamalar kapsamında bu versiyon, maksimum kullanımda 14 gün pil ömrü sunuyor. Düzenli kullanımda bu süre 8 güne düşerken, Always on Display özelliği kullanıldığında ise 4 güne kadar inebiliyor.

HUAWEİ WATCH GT4 TÜRKİYE FİYATI

Huawei Watch GT4 ailesi Türkiye'de ön siparişe açılmış durumda. 46 mm versiyonun fiyatı 6,999 TL iken, 41 mm versiyonun fiyatı 7,499 TL olarak belirlenmiştir. Ayrıca online mağazada yapılan alışverişlerde 500 TL sepet indirimi, 1 yıl uzatılmış garanti ve bir kayış hediye edilmektedir.