Gordion Game Uşak’ın gururu oldu

Türkiye’nin inovasyon ve girişimcilik üssü İTÜ ARI Teknokent’in Kuluçka Merkezi İTÜ Çekirdek’in her yıl desteklediği girişimlerin en iyilerini belirlediği Big Bang Start-up da Uşaklı gençlerin hazırladığı bilgisayar oyunu 20 finalist girişimci arasında yer aldı.
Gordion Game Uşak’ın gururu oldu

İTÜ Çekirdek’e bu yıl aralarında Arnavutluk, Azerbaycan, Hindistan, İran, Karadağ, Kosova, Lübnan, Makedonya, Malezya, Nijerya, Pakistan, Romanya, Sırbistan ve Tunus’un da yer aldığı 20 farklı ülkeden ve Türkiye’nin 81 farklı şehrinden binlerce başvuru alındı. Binlerce girişimin arasından sıyrılarak, Türkiye’nin ilk ve tek artırılmış gerçeklik teknolojisi tabanlı fantezi rol yapma oyununu  geliştiren bir grup Uşaklı genç de Gordion Game ile ödül kazandı.

Gordion Game hakkında bilgi veren ekip sorumlusu Oğuzhan Işık, “Tutkulu ekibimle geliştirdiğimiz, “Fantezi Rol Yapma Oyunları (FRP) den bahsedeyim. Günümüzde bilgisayar oyunlarının yüz yüze oynanması oldukça zorlaşmıştır. Bizde tam bu noktada devreye giriyoruz.

Masaüstü bilgisayar oyun teknolojisini internet ortamına taşıdık. Taşımakla kalmayıp artırılmış gerçeklik teknolojisi ile günümüze adapte edip oyuncuların rol yapma deneyimlerini zenginleştiriyoruz.

Bu deneyimler için oyuncularımıza ilk ay için ücretsiz, daha sonra 5 Dolarlık ve 10 Dolarlık iki ayrı paket sunuyoruz. Türk oyuncularımız için de daha erişilebilir bir paket sunmak istiyoruz” dedi.