Google Play Store'a yeni özellik geliyor! Artık tek bir yerden görmek mümkün olacak

Google Play Store 'da yeni özellik duyuruldu. Buna göre artık uygulamayı telefonunuza yüklerken bu uygulamanın tablette çalışıp çalışmadığını tek bir yerden görebileceksiniz.
Google Play Store'a yeni özellik geliyor! Artık tek bir yerden görmek mümkün olacak

Google Play Store geçtiğimiz haftalarda yeni bir özellik ile temasını değiştirmiştir. Şimdiler ise işleri kolaylaştıracak yeni bir özellik üzerinde çalıştığı açıklandı. Android cihazlarda kullanılan Google Play Store birçok uygulamayı ve oyunu içerisinde barındırıyor. Google Play Store uygulaması arka planda bırakılmamaktadır. Geçtiğimiz haftalarda bir tema değişikiği yapıldı ve yeni özellikler de hala gelmeye devam ediyor.

Bu tema özelliği sonrasında arka planındaki yeşil renk mavi ile değiştirildi. Peki beklenen özelliğin detayları nelerdir? Google Play Store'da ne gibi değişiklikler olacak? 

GOOGLE PLAY STORE'DAN İŞLERİ KOLAYLAŞTIRAN ÖZELLİK

Google Play Store ile telefonunuzda olmasını istediğiniz bir uygulamayı ya da oyunu indirmeniz mümkün hale geliyor. İndirmeyi düşündüğünüz bu uygulamanın tablet, kaıllı saat, TV ve daha fazlası gibi diğer cihazlara yüklendiğnde nasıl göründüğünü tek bir yerden görmeniz artık mümkün hale geliyor. Bu özellik şu anda test aşamasında.

Buna göre örnek olarak akıllı telefonlarda stabil çalışan bir uygulama tabletlerde çalışmıyorsa o halde bunu kolaylıkla görebileceksiniz. 

Ayrıca incelemeler ve listelenen yıldız sayısı uygulamanın seçilen cihaz türünde aldığı incelemelerin sonuçlarını gösterecek şekilde sınırlandırılacaktır. Mesela baktığınız uygulama akıllı telefon kullanıcıları tarafından yüksek incelemeler almış olabilir. Bu da bir akıllı saat ya da tablette bu uygulama kötü olabilir. İşte bunu görerek indirip indirmemek de karar verebilirsiniz. 

Yani indirmek istediğiniz uygulamanın telefonda stabil çalıştığını fakat tablette çalışmadığını kolayca görebileceksiniz. Play Store listesine eşlik eden ekran görüntüleri uygulamayı yüklemeyi seçtiğniz cihaza uyacak şekilde değiştirilecektir. Bir Play Store uygulamasındaki yüksel düğmesinin sağ tarafından sulunan aşağı oka tıklamak bir uygulamayı aynı anda birden fazla cihaza yüklemenize de izin verecektir. 

İşte bu yeni uygulama sayesinde iki özellik birden sizlere sunulacak. Teknoloji haberlerinden ve yeni güncellemelerden anında haberdar olmak için Uşak Gündem haber sitemizi takip edin. Sizler için en güncel haberleri yakından takip ediyoruz ve sizlere en kısa sürede sunmaya gayret ediyoruz.