Google o hesaplar için kararını duyurdu! 2 yıl boyunca o işlemi yapmadıysanız hesaplarınız tamamen silinecek

Teknoloji devi Google zaman zaman aldığı kararlarla gündem oluyor. Hesap politikasını değiştirdiğini duyuran Google, kullanıcıları için flaş bir karara imza attı. Milyonlarca kullanıcısını ilgilendiren kararını duyuran Google, büyük bir temizlik yapacağını bildirerek 2 yıla işaret etti. Flaş kararın detaylarına ilişkin bilgilerde detaylandırıldı.
Google o hesaplar için kararını duyurdu! 2 yıl boyunca o işlemi yapmadıysanız hesaplarınız tamamen silinecek

Google o hesaplar için kararını duyurdu! 2 yıl boyunca o işlemi yapmadıysanız hesaplarınız tamamen silinecek - Teknoloji devi Google'ın milyarlarca kullanıcısı bulunuyor. Arama motorları arasında en çok kullanılanlar listesinin başında yer alan Google, aldığı yeni kararla gündem oldu. Hesap politikasında değişikliğe gitmesiyle ilgili olarak yapılan açıklamada  bazı hesaplar için karar alındığı kaydedildi. 

Bünyesindeki kullanıcılarını ve depolama alanını temizlemek üzere harekete geçtiğini açıklayan Google, zaman zaman 'temizlik' yaptığını belirterek konu hakkında kullanıcılarını bilgilendirdi. Google uzun süredir kullanılmayan hesapların eski, güvenlik seviyesi düşük şifreler kullanması ve iki faktörlü kimlik doğrulamasının bulunmaması nedeniyle ele geçirilme olasılığının yüksek olduğunu belirterek bir temizlik yapacağının altını çizdi. Söz konusu hesaplarla ilgili bir de tarih veren Google, kullanılacılarını 2 yıl konusunda uyardı. 

2 YIL BOYUNCA HAREKETSİZ KALAN HESAPLARA DİKKAT

Google tarafından yapılan açıklamada depolama alanını korumak için aktif olmayan hesaplardaki içeriklerin kaldırılarak depolama alanlarının temizleneceği açıklandı. Bununla birlikte güvenlik seviyeleri düşük olan hareketsiz hesapların da silineceği bildirildi. Teknoloji devi kullanılmayan hesapları tamamen silmek için harekete geçtiğini açıklarken bir Google hesabının en az 2 yıl boyunca kullanılmaması ya da oturum açılmaması halinde hesabın ve hesap içeriğinin silineceğini vurguladı. Google bu işlemi Google Dökümanlar, Google Drive, Google Meet, Gmail, Calendar, Youtube ve Google Fotoğraflar gibi uygulamalar üzerinden yapacağını belirtti. Kullanıcılarının hesabını kaybetmek istememeleri halinde Google hesapları üzerinde oturum açılması gerektiğini kaydetti. 

TÜM VERİLERLE BİRLİKTE SİLİNECEK

Google, 2 yıl boyunca kullanılmayan hesap ve içerikleri tamamen sileceğini aktarırken aynı zamanda yedekleri de kaldırılacağını duyurdu. Aktif olmayan hesapların silinmesine aralık ayında başlayacaklarını kaydeden Google, kullancıılarını uyardı. Google, konu ile ilgili olarak "Bir hesabı silmeden önce, hem hesabın e-posta adresine hem de kurtarma e-postasına (verilmişse) silinmeden önceki aylar boyunca birden fazla bildirim göndereceğiz." ifadelerine yer verirken herhangi bir Google hesabının silinmesini istemeyen kullancıılarının hesaplarına giriş yapmaları gerektiğini belirtti.