Google Maps İle Mesafe Nasıl Ölçülür?

Teknoloji, günümüzde bizlerle bütünleşen bir olgu haline gelmiştir. Elimizi attığımız her şeyde, çevremizde incelediğimiz pek çok yerde teknolojinin bir detayına rastlamamız mümkündür.
Google Maps İle Mesafe Nasıl Ölçülür?

Teknoloji denilince de akla internet ve doğal olarak Google gelmektedir.

GOOGLE MAPS NEDİR?

Google maps. Google tarafından hizmete koyulmuş ve ücretsiz şekilde çevrimiçi haritalama servisine denilmektedir. İnsanların çokça tercih ettiği bir uygulamadır. Pek çok kişi tarafından kullanılmaktadır. Hatta dünyanın en çok kullanılan uygulamaları arasındadır demek yanlış olmaz. Genellikle navigasyon amacı ile kullanılan Google maps, aslında dünyanın her yerinde 3 boyutlu şekilde gezebileceğimiz bir programdır. Google maps’a sadece mobil uygulama olarak telefonlardan değil, bilgisayar üzerinden de ulaşmamız mümkündür. Dikkat edersek artık pek çok işletmenin adresine Google maps üzerinden ulaşmamız mümkündür. Yani gelişen teknolojiye ayak uydurmak gerekmektedir. Google maps ise getirdiği güncellemeler ile bu akışa uyum sağlamaktadır. Örneğin daha önceden uygulama açıkken telefon çaldığında uygulama tarif konuşmasına devam ederken şimdi sesli şekilde etmemektedir.

GOOGLE MAPS VE MESAFE HESAPLAMASI NASIL YAPILIR?

Google ile dünya üzerinde bulunan herhangi iki noktanın birbirine olan mesafesi rahatlıkla ölçülebilmektedir. Ulaşmak için arama motoruna Google maps yazmamız yeterlidir. Bunu yazdıktan sonra karşımıza ilk olarak bir link çıkar ve çıkan link bizi aradığımız sayfaya ulaştırır. Mesafesini ölçmek istediğimiz iki yeri arama kısmına yazalım. Daha sonra yol tarifi yazısı çıkacaktır. Çıkan yazıyı seçip mesafe ve yol bilgilerine ulaşabiliriz. Fakat burada dikkat etmemiz gereken bir husus var. Arama kısmında yazan yer ile bizim aradığımız yerin adı aynı olsa bile doğru yer mi? Çünkü aynı isim sadece tek bir yerde değil, birçok yerde bulunabilir. Örneğin Ulus semti hem Ankara’da hem de İstanbul ‘da bulunan bir semttir. Bu detaya dikkat etmemizde fayda var.

Mesafe hesaplaması kuş uçuşu olarak hesaplanmaktadır. Bu hesaplama ile araç ile veya yürüyerek gideceğimiz mesafeler kolaylıkla hesaplanmaktadır. Gerçeğe çok yakın değerler vermektedir. Toplam mesafeyi mil (mi) , ve kilometre (km) olarak görebiliriz. Görüldüğü üzere oldukça işe yarayan bir uygulamadır. İşlemimizi tamamladıktan sonra hemen hemen her programda olduğu gibi kapat simgesine tıklayarak işlemi sonlandırabiliriz.