Google doodle ile 25. yaşını kutladı! Google kaç yılında kuruldu, Google'ın kurucusu, sahibi kim?

Dünyanın en çok kullanılan arama motoru Google 25. yaşını özel doodle ile kutladı.
Google doodle ile 25. yaşını kutladı! Google kaç yılında kuruldu, Google'ın kurucusu, sahibi kim?

Google doodle ile 25. yaşını kutladı! Google kaç yılında kuruldu, Google'ın kurucusu, sahibi kim? - Tüm dünya genelinde en çok kullanılan arama motoru olarak öne çıkan Google 25. yaşını hazırlamış olduğu özel doodle ile kutladı.

Son dönemde adı sık sık rekabet davalarına konu olan ve sıkıntılı günler geçiren Google yaşanan olumsuzlukların gölgesinde yeni yaşını kutladı. Geliştirmiş olduğu özel uygulamalar ile cep telefonu ve masaüstü kullanıcılarının gözdesi olan Google teknolojinin son imkanlarını kullanıcılarına aktarmayı sürdürüyor.

GOOGLE KİMİN, İLK KİM KURDU, KAÇ SENESİNDE KURULDU?

Özel doodle hazırlayarak doğum gününü kutlayan Google Stanford Üniversitesi'nde doktora öğrencisi olan Larry Page ve Sergey Brin tarafından 4 Eylül 1998 tarihinde kuruldu. 19 Ağustos 2004 tarihinde halka arz olan şirket her geçen gün büyüyerek dünya genelinde en çok kullanılan arama motoru olmayı başarmıştı.

Şirket yeni çıkardığı ürünler ile Google'ı daha da geliştirirken özellikle de You Tube, Gmail, Google haritalar ve Android işletim sistemi ile gücüne güç katmıştı. Geleceğin teknolojisini şekillendirmek için inovasyon çalışmalarına devam eden şirket son dönemde rakiplerini piyasadan silmek için haksız rekabet yaptığı iddiaları ile boğuşuyordu. Tüm dünyada üst üste açılan davalarla mücadale eden şirket bu tartışmaların gölgesinde 25. yaşını büyük bir coşku ile kutlarken hazırlanan özel doodle da dikkat çekti.