Gmail Yapay Zeka Teknolojisi

Geçtiğimiz haftalarda yayınlanan güncellemesi ile insanların şikâyetine konu olan birçok noktada iyileştirmeler yapan Gmail yenilikleri devam ettiği görülmektedir.
Gmail Yapay Zeka Teknolojisi

Günümüzde dünya nüfusunun çok büyük bir kısmı E-mail kullanmaktadır. Bu sayede her türlü haberden ve bize ulaşması gereken bilgiden anında haberdar olduğumuz gibi günümüzde resmi yazışmaların çok büyük bir kısamı E-mail üzerinden gerçekleştirilmektedir. Ülkemizde ve dünyada bu anlamda en çok kullanılan E-mail uygulaması Gmail durumundadır. Uzun yıllar boyunca pazarda lider olan ve oldukça kabul gören bu uygulama son birkaç yıldır büyük eleştirilere uğramaktaydı. Bazı özelliklerinin çağ dışı kalmasından ve hayatını hızına yetişememesinden dolayı kan kaybeden Gmail son yaptığı Gmail güncellemeleri ile bu eleştirilere oldukça tatminkâr bir cevap vermiş durumdadır.

Gmail’den Yapay Zekâ Özelliği

Birçok kişinin ilk bakışta farkına varamadığı ama oldukça işimize yarayan bir güncelleme sayesinde artık insanlar mail hesaplarını çok daha rahat kullanabilmektedirler. Gmail yapay zekâ teknolojisi ile artık çok daha akıllı ve işlevsel bir Gmail hesabı karşınızda olmaktadır.

Özellikle insanların en çok canını sıkan istenmeyen mailler konusunda bu yapay zekâ devreye girmektedir. Kişilerin kullanım eğilimlerini sentezleyen bu yapay zekâ kişileri ilgilendirmeyen spam olarak nitelendirilen maillerin cep telefonlarına bildirim olarak düşmesini engellemektedir. Yani insanlar önemli bir mail olduğu düşünerek telefonlarına baktıklarında artık alakasız spam maillerin bildirim olarak telefonlarına geldiğini göremeyeceklerdir. Bu kişiler bu mailleri ancak mail hesaplarını açtıklarında görebileceklerdir. Bu sayede sürekli gelen spam maillerin insanların dikkatini dağıtmasını engellemiş olacaktır.

Spam Mail Bildirimlerine Son

Gmail tarafından geliştirilen bu yapay zekâ uygulaması sizin o maili spam mail olarak işaretlemenize gerek duymadan kendi kullanım istatistikleri doğrultusunda bildirim olarak gelmesini engellemesi ile insanlara zaman anlamında çok büyük bir katkı sağlayacağı düşünülmektedir.