Gmail Şifresi Nasıl Sıfırlanır?

Gmail bilindiği üzere en çok kullanılan e-posta hizmetidir. Birçok insanın kişisel olarak kullandığı bu e-posta hizmetini şirket hesabı olarak kullanan kişi sayısı da azımsanmayacak kadar çoktur. Gmail ile kolay dosya aktarımı resim, video, müzik ya da belge aktarımı yapabilirsiniz.
Gmail Şifresi Nasıl Sıfırlanır?
Ayrıca Gmail sadece mail atmanıza değil size depolama hizmeti de sunuyor. Bu depolama hizmeti adeta bir bulut hizmeti. İnternet üzerinde size 15 GBlık bir depolama hakkı tanıyan Gmail depolama sistemi telefon ve Pc yedeklemelerinizi kolayca yapmanızı sağlıyor. Ancak her insanın başına geleceği gibi şifre unutulabiliyor ve bunun sonucunda yedeklemelerinize ya da maillerinize ulaşamayabiliyorsunuz. Peki, şifremizi değiştirmek ya da yediden şifremize ulaşmamız için ne yapmamız gerekiyor? Şifremize ulaşabilmemiz için birkaç yol bulunuyor. Bu yollardan bir tanesi telefon numarası ile şifre sıfırlama yoludur. Telefon numarasını daha önce mailinizi alırken kaydetmiş iseniz hızlıca telefon numaranıza aktivasyon numarası isteyerek şifrenizi sıfırlayabilirsiniz. Ayrıca kaydolurken sizden kurtarma e posta adresi isteyecektir. Bu sayede bu mail sayesinde sizde mail adresinize ulaşabilirsiniz.

 

Gmail Şifre Sıfırlama Yoları
Gmail adresinize ulaşamıyorsanız bu adresinize ulaşabilmeniz için birkaç yol bulunuyor. Bu yollardan başlıca olanı telefonunuzdan ya da pcden girdiğiniz mail adresinize ulaşamıyorum diyerek size son şifrenizi nasıl hatırladığınızı soracak. Bu sayede eski şifrenizi ya da ondan önceki şifrenizi hatırlayacak olursanız size yardım edecektir. Bunu yapabilmeniz için daha önce girmiş olduğunuz bir cihazdan mailinize girmeye çalışmanız gerekmektedir. Daha önce gmail adresine girmediğiniz bir cihazı tanımayacak ve maili çalmaya çalıştığınızı düşünüp sizi daha çok uğraştıracaktır. Bunun sonucunda sizde kısa sürede mail adresinize ulaşabileceksiniz. Daha sonraki yol ise gmail kurtarma seçeneğine gitmektir. Eğer gmail hesabınıza başka birini ya da sizin giremediğiniz durumlarda karşınıza çıkan seçenektir. Bu seçenek daha önce oturum açtığınız ve sıklıkla kullandığınız cihaza pin gönderir. Bu pin kodu sayesinde mail adresinize ulaşmanız sağlanabilir. Bunun harici bir yol ise telefonunuz ya da pc kaybolduğunda aktif gps sistemini kullanarak cihazınızı buldurup mailinize ulaşmanızı sağlar.