Gmail'de Üye Olduğum Siteleri Nasıl Görürüm?

Gmail’de üye olduğum siteleri nasıl görürüm sorusu birçok kişinin cevap aradığı bir muamma olabiliyor. Çünkü birçok değişik siteye girerken, bu hesaplardaki adreslerle giriş yapılabiliyor.
Gmail'de Üye Olduğum Siteleri Nasıl Görürüm?

Gmail’de üye olduğum siteleri nasıl görürüm sorusu soruyorsanız e-posta sağlayıcıları, üçüncü taraf hesaplarını görüntülemek, gerekmediğinde erişim eklemek ve iptal etmek için yerleşik erişim denetimlerine sahip olduklarını da biliyorsunuzdur.

Giriş yaptıktan sonra Google, Google hesabınızı kullanma iznine sahip tüm üçüncü taraf sitelerinin ve uygulamalarının merkezi görünürlüğünü elde ettiğiniz bağlantılı bir hesaplar sayfasına sahiptir. Bu hizmetlere erişim sağladığınızı hatırlamayabilirsiniz, ancak bu sayfa, bunların bağlantısını kolayca kesebileceğiniz yerdir.

Siteleri Nasıl Görürüm?

Google'ın "Hesabım"ın arkasında "Hesabınıza erişimi olan uygulamalar" adlı başka bir sayfası vardır. Google’ın kimlik bilgilerinize erişimi olan uygulamalarını bu bölümden görmeniz mümkündür.

Bazı uygulamalar, sınırlı bazı uygulamalar sınırsız olarak erişim hakkına sahip olabilir. Bu durumda Gmail erişim izinleri incelemek istediğinizde öncelikle indirdiğiniz uygulamalardaki erişim izinlerini kontrol edebilirsiniz.

Erişim Nasıl Kaldırılır?

Önemsiz uygulamalara erişimi bu menüden kolayca kaldırabilirsiniz. Çok az sayıda saygın uygulamanın Gmail e-postalarını okuma, oluşturma, gönderme ve kalıcı olarak silme erişimine izin verilmelidir. Gmail’de üye olduğum siteleri nasıl görürüm sorusunun cevabı için öncelikle uygulamaları incelemeniz gerekecektir.

Bazı siteler, kullanılan tarayıcı veya sistemle ilişkilendirilebilecek Google hesabının kimlik bilgilerini girerek kaydı hızlandırmanıza olanak tanır. Bu hızlı ve son derece kullanışlı bir yöntem olduğundan, bu tekniği kullanarak bazı web sitelerine kaydolmuş veya bunlara erişmiş olabilirsiniz. Bu durumda, kimlik bilgileri Google hesabıyla aynı olacaktır, bu nedenle ilişkili diğer şifrelerin izi olmayacaktır.

Bununla birlikte, yapabileceğiniz şey, Google hesabını ilişkilendirdiğiniz siteleri kontrol etmektir. Bu nedenle, Google hesabınıza erişen uygulamalar ile ilgili profilinizin yönetim sayfasına bağlanın. Gerekirse giriş yapın ve şu adrese başvurun. Giriş Hali hazırda oturum açmış olduğunuz hesapla yapılan erişimlerin listesini almak için Google ile işletişime geçin.

Bir veya daha fazla siteden erişim yetkisini iptal etmek istiyorsanız, söz konusu Web sayfasının adına tıklayıp Gmail’de üye olduğum siteleri nasıl görürüm ya da Erişimi Kaldır düğmesine basabilirsiniz.