Gmail'de ileri tarihli mail nasıl gönderilir?

Gmail uygulamaları yeniliklerinden birisi de Gmail uygulamalı ileri tarihli e-posta zamanlaması olmaktadır.
Gmail'de ileri tarihli mail nasıl gönderilir?

Epostalarınızda ileri tarihli uygulama yapmak için e-posta zamanlama uygulamasını yapmanız mümkündür. Epostalarınızı bulunduğunuz zamandan sonraki zamanda zaman dilimlerinde kullanmak için ileri zamanlama uygulamasını uygulayabilirsiniz. Bu uygulamanın nasıl yapıldığını ve nelere dikkat etmek gerektiğini sırasıyla sizlere açıklamaya çalışacağız.

İleri tarihli e- posta uygulamasını yapabilmek için öncelikle bir eklentiniz olması gerekir. Yeni bir özellik olarak da uygulayabileceğiniz ileri zamanla e- posta uygulaması bulunmaktadır. Ona da uygulayarak e- posta zamanlaması yapabilir ve bulunduğunuz andan sonraki zamanda e- postanız ile istediğiniz şekilde iletişine geçebilirsiniz.

E- Posta Zamanlama Uygulamasının Yapılışı

Bu uygulamanın olması için tabi ki ilk olarak e- posta hesabınızın olması gerekir. Kendinize bir e- posta hesabı açtıktan sonra uygulamaya yapmaya adım adım başlayabilirsiniz. Hesap açtıktan sonra hesabınızın olduğu kısma girin. Hesabınızda yeni ileti oluşturun ve ilgi alanlarının olduğu kısmı doldurun. İlgi alanlarınızı doğru ve etkili bir şekilde doldurduktan sonra gönder seçeneğine tıklamayı unutmayın. Daha sonra önerilen zamanlardan bir tanesini seçin. Mesajınızı ne zaman hangi tarihte göndermeye karar verdikten sonra özelleştirme yapmak için tarih ve saat seçeneğine tıklayabilirsiniz. Gönderme tarihini de seçtikten sonra gönderme zamanı planlama butonuna tıklayın. Hepsi bu kadar. E-postanız artık zamanlanmış durumda.

Mobil Gmail’de E- Posta Zamanlaması Nasıl Olur?

PC’nizde olduğu gibi mobil cep telefonlarınızda da aynı şekilde e- posta zamanlama uygulaması yapabilirsiniz. Hemen hemen aynı işlemler mobil uygulamasında da yerine getirilmektedir. Bilgisayardaki mail uygulamasında nasıl yapıyorsun aynı adımları takip ederek işleminizi yapmaya devam ediyorsunuz. Gönderme zamanı planlama zamanını aktif hale getirebilmek için e- posta oluştur kısmında bulunan üç nokta bölümüne tıklamanız gerekmektedir. Bu şekilde tüm adımları takip edip üç nokta bölümüne tıkladıktan sonra e- posta zamanlamanız artık hazır ve aktif durumdadır. Artık ileriki zamanlardaki e- postalarınızı istediğiniz zamanda mobil üzerinden de kullanamaya başlayabilirsiniz. Bu şekilde de e- posta zamanlamanızı yapmanız mümkündür.