Gezeravcı uluslararası Uzay İstasyonu'ndan ilk görüşmesini Cumhurbaşkanı Erdoğan'la yapacak

Tüm Türkiye'nin yakından takip ettiği ilk uzay yolculuğu tüm hızı ile devam ederken astronot Alper Gezeravcı ilk görüşmesini bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yapacak.
Gezeravcı uluslararası Uzay İstasyonu'ndan ilk görüşmesini Cumhurbaşkanı Erdoğan'la yapacak

Gezeravcı uluslararası Uzay İstasyonu'ndan ilk görüşmesini Cumhurbaşkanı Erdoğan'la yapacak - Uzaya çıkan ilk Türk olma unvanını kazanan astronot Alper Gezeravcı'nın uzay yolculuğu tüm Türkiye tarafından yakından takip ediliyor.

İlk Türk uzay yolcusu olarak tarihe geçen Gezeravcı Uluslararası Uzay İstasyonu'nda geçirdiği zaman boyunca Türkiye ile en az 7 kez iletişime geçecek. Bu iletişimin ilki ise bugün gerçekleşecek. Türk astranot Alper Gezeravcı'ın bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan ile iletişime geçmesi bekleniyor.

ALPER GEZERAVCI BUGÜN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE GÖRÜŞECEK Mİ?

Türk astronot Alper Gezeravcı uluslararası Uzay İstasyonu'ndaki görevi boyunca Türkiye ile en az 7 kez iletişime geçecek. İlk görüşmenin bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la yapılması bekleniyor. İlk Türk astronotun programında ailesi, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır'la da bir görüşme bulunuyor. Gezeravcı, Bursa'daki Gökmen Uzay Havacılık Eğitim Merkezi'yle ve Ankara'daki Tübitak Uzay Merkezi'yle iletişim kuracak.

Türk astronot, Uluslararası Uzay İstasyonu'nda bulunduğu süre boyunca Türk öğrencilerle de görüşecek. Samsun, Kocaeli,Hatay,Diyarbakır, Konya ve Balıkesir'den üniversite, lise ve ortaokul öğrencileriyle deneyimlerini paylaşacak. Alper Gezeravcı, uzaydan Bakü, Konya, Ankara, İstanbul, Çanakkale'nin fotoğraflarını çekecek.

Ayrıca Türk astranot Alper Gezeravcı tarafından Ağrı Dağı ile Mersin'in Silifke ilçesinin de resimlerinin çekileceği ifade edildi. Devam eden uzay yolculuğu tüm Türkiye tarafından da yakından takip ediliyor.