Geleneksel Televizyonculuktan İnternet Televizyonculuğuna Mı?

Geleneksel televizyonculuk artık sadece ekranlarla sınırlı kalmayacak. Tabet ve bilgisayarlarda ki kullanımların her geçen gün daha fazla artmasıyla birlikte internet yayıncılığı da önem kazandı.
Geleneksel Televizyonculuktan İnternet Televizyonculuğuna Mı?

Doğal olarak insanlarında alışkanlıklarında bazı değişmeler meydana geldi. İnternette aranılan her şeyi kısa süre içerisinde bulabiliyor olmamız internet televizyonculuğunun önem kazanmasını sağlıyor. Günlük yaşantımızda izlemek istediğimiz diziyi saatlerce ekran karşısında beklemek sıkıcı bir duruma dönüşebiliyordu. Özellikle yoğun tempoda çalışan kişilerinde yeterli zamanı kalmıyordu. Fakat dijital teknoloji sayesinde kullanıcı ne zaman isterse istesin artık sevdiği diziyi tablet ya da bilgisayardan izleyebiliyor. İnternetin kişilere içerik konusunda özgürlük tanıması en çok sevilen yanlarından biri oluyor. Bu sayede insanlarda ne zaman ve ne nerede izleyeceklerini biliyor. Dizi ya da film izlemek istedikleri an hemen bilgisayara ya da internetin olduğu mobil cihazlarına girerek izleyebiliyor.

Dijital Reklam Yatırıma Etkisi Var Mı?

2022 yılı gibi bir zaman sonrasında dijital reklamların, normal Tv ekranlarına göre daha fazla etki olacağı söyleniyor. Çünkü 2011 senesinden bu yana düzenli bir artış net şekilde görülüyor. Yapılan araştırmalara göre ise normal bir kitlenin günlük izlediği ekran karşısında ki saat artık en fazla 3 saat oluyor. Fakat iş internete geldiği zaman 6 saat bile internet karşısında duran kişi sayısı oldukça fazla. Kızışan rekabet ortamları ve pazarlama yarışı da göz önünde bulundurulduğunda internet televizyonculuğu her yönden artıyı hak etmeye devam ediyor.

Türkiye'de İlk İnternet Televizyon Blu Tv

İlk internet televizyonu Blu Tv olmuştur. Ülkemizde ki internet televizyonculuğu ihtiyacının olduğunu far ederek projesini bu yöne doğru kaydırdı.  23 Ocak 2016 yılıyla birlikte ücretsiz olarak internet üzerinden yayın hizmetleri başlamış oldu. BlutV üye olarak yeşilçam filmlerinden, festival filmlerine kadar her şeyi sorunsuzca izleme şansına sahip oluyorsunuz. Sadece bununla sınırlı kalmayarak aynı zamanda son bir yıldır kullanıcılarla buluşan özel yapımları da hizmete sunuyor. Reklamsız bir şekilde Kanal D'de yayınlanan bütün filmleri rahatlıkla izleyebiliyorsunuz. Üstelik dizi ya da filmi izlerken kesilen reklamlarla karşı karşıya kalmamış oluyorsunuz.