FAST ve EFT çöktü mü para gönderdim neden gitmedi 15 Ocak EFT lerde sorun mu var bekleyen EFT nedir?

Türkiye genelinde bankalarda para göndermede sorun yaşandığı açıklandı. 15 Ocak 2024 Pazartesi Akbank EFT gecikmesi gündem olurken FAST işlemi gerçekleşmedi sorunu için açıklama geldi!
FAST ve EFT çöktü mü para gönderdim neden gitmedi 15 Ocak EFT lerde sorun mu var bekleyen EFT nedir?

FAST ve EFT çöktü mü para gönderdim neden gitmedi 15 Ocak EFT lerde sorun mu var bekleyen EFT nedir? Türkiye genelinde tüm bankalarda para gönderme işlemlerinde sorunlar yaşandığı açıklandı.

Bu sabahtan itibaren banka hesabına giriş yaparak EFT ve FAST işlemi yapmak isteyen kişiler sorun yaşadıklarını dile getirirken pek çok kişi işlem sonucunda bakiyesinin düştüğü ve bekleyen EFT sorunu yaşandığı ifade edildi. Yaşanan sorun pek çok kişinin mağdur olmasına neden oldu.

BANKALARDA EFT SORUNU VAR MI, FAST NEDEN GİTMİYOR?

Bir son dakika gelişmesi olarak para transferlerinde sorun yaşandığı bildirildi. Türkiye genelinde bankalar arası EFT ve FAST gibi para transferlerinde aksamalar yaşanıyor. EFT gönderimi halinde mobil bankacılık kullanıcıları 'Bekleyen EFT' gibi uyarılarla karşılaşıyor.

Para transferinin sağlanamaması nedeniyle birçok vatandaş araç alım satımı veya tapu işlemleri gibi para transferi gereken konuları halledemediğini bildiriyor.

Bankalar yaşanan sorun hakkında resmi açıklamada bulunmazken sosyal medyada pek çok kişi görsel paylaşarak EFT ya da FAST olarak göndermiş oldukları tutarın karşı tarafın hesabına geçmediğini ve sorun yaşadıklarını ifade ettiler.