Facebook’tan ebeveynlere güvenli internet önerileri

Tüm dünya üzerinde kutlanmaya başlanan Güvenli İnternet Günü bu yılda coşkuyla karşılandı. İnternet üzerinde çocukların ve geçlerin çevrimiçi güvenliği ile ilgili farkındalık oluşturan bu günde yeni tavsiyeler basına sunuldu.
Facebook’tan ebeveynlere güvenli internet önerileri
BTK Ankara’daki ofisinde bu özel gün için etkinlik düzenledi. Etkinliğe katılan Facebook güvenli internet önerilerini ebeveynlerle paylaştı. İnternetin her geçen gün hayatımızın merkezine yerleşmesi güvenlik sorunlarının da artmasına neden oldu. İnternet üzerinde gezindiğimiz süre boyunca güvenlik konusu herkesin merak ettiği konular arasında yer aldı. Güvenli İnternet Günü de farkındalık yaratmak için oluşturuldu. Daha iyi bir internet başlığıyla facebook ebeveynlere bazı konularda tavsiye verdi.

 

Çocuklarınızla Konuşun
Günümüzde her çocuğun elinde akıllı telefon bulunuyor. Sosyal medya kullanmaya başlamasından önce çocuklarınızla konuşun.

 

Onlara İnternet Kurallarını Anlatın
Çocuklarınıza internet üzerinden paylaşım yapmadan ya da yabancı birinin arkadaşlık isteğini kabul etmeden önce düşünmesi gerektiğini söyleyin.

 

Çocuğunuzdan Size Öğretmesini İsteyin
Facebook hesabınız bulunmuyorsa bu uygulamayı nasıl kullanacağınızı çocuklarınıza sorun. Bu konuşma sırasında emniyet, gizlilik ve güvenlik konularını tartışabilirsiniz. Böylece, ona size bir şeyin nasıl kullanıldığını gösterebilirsiniz.

 

Yaş Kısıtlamalarını Önemseyin
Facebook ve Instagram, hesap oluşturmak isteyen herkesin 13 yaşında ya da üstünde olmasını istiyor.

 

Yönetimi Çocuğunuza Emanet Edin
Çocuğunuz bir sosyal medya hesabı oluşturduktan sonra istediği düzenlemeyi yapabilir. Facebook’un gizlilik ayarları üzerinden çocuklarınız tüm kontrolü eline alır. Facebook ve İnstagram’ın sunduğu araçlar gençlerin internette güvende kalmalarına yardımcı oluyor.

 

Detayları Atlamayın
Çocuklarınız Facebook ve Instagram gibi sosyal medyada hesap açacağı zaman, kendisiyle güvenli paylaşım hakkında konuşmanız tavsiye edilir.

 

İnternette Geçirilen Süreye Dikkat
Her zaman iyi bir rol model oldun. Çocuğunuza sosyal medyayı kullanabileceği bir süre belirttiyseniz sizde o süre içerisinde kullanıma özen gösterin.

 

Çocuklarınızı Uyarın
Sosyal medyada da insanların birbirlerine saygı ile yaklaşmaları gerekiyor. Bu nedenle facebbok üzerinde Topluluk Standartları yer alıyor. Facebook ve Instagram gönderilerinin tamamında şikayet bölümü bulunuyor.

 

Ortak Alanlarınızı Belirleyin
Ailece geçirdiğiniz anları fotoğrafladığınızda farklı filtreler kullanarak eğlenceli zamanlar geçirebilirsiniz. Çocuklarınıza internet üzerinden yapmayı en çok sevdiği şeyi sorabilirsiniz. Bu soru beraber daha fazla zaman geçirmenizi sağlar.

 

Emin Adımlarla İlerleyin
Gerçek hayattaki kurallarınızı internet üzerinde de koymalısınız. Böylece olası problemlerin önüne geçebilirsiniz.