Facebook'un yeni nesil canlı yayın uygulaması Facebook Venue

Facebook son dönemin en çok kullanılan platformları arasında yer almaya devam ediyor. Facebook Venue nedir?
Facebook'un yeni nesil canlı yayın uygulaması Facebook Venue
Her geçen gün sosyal platformlar farklı güncellemeler ile kullanıcıları memnun etmeye devam ediyor. Facebook Venue duyurusu da kullanıcıları memnun etti. Canlı yayınlara katılarak boş zamanlarını değerlendiren, corona sürecinde sosyal medyayı çok daha fazla kullanan kişiler Venue hakkında detayları merak ediyor

 

Facebook Venue Duyuruldu!
Uygulamanın hedefinde analist, yetkili kişiler, uzmanlar ve gazeteciler var. Etkileşime girilmesini hedefleyen bu uygulama, pek çok kişinin de aynı zamanda kendi alanında bilgi verebilmesini sağlayacak. Yeni uygulama ile birlikte, pek çok kişi kendi alanından kişilere ulaşarak bilgi alma imkanı da bulacak.

 

Uygulamada Nascar…
İlk olarak karşımıza NASCAR adı verilen yarışlar ile kullanıcılara sunulacak. Usman kişiler ve kullanıcıların bu ve buna benzer alanlarda daha çok aktif olmasını sağlayacak. Daha fazla etkileşimi hedefliyor olduğundan kalite ve hız konusunda da gereken önem verilmiştir. Çok sayıda kişinin aynı anda yer alabileceği bu uygulamalarda gerekli önlemler alınıştır.

 

İnsanların %94’ü Akıllı Telefondan İzleme Yapıyor!
Yapılan araştırmalara göre canlı yayınlara katılım artık telefonlar üzerinden oluyor. Araştırma sonuçlarına göre TV izlemek yerine insanların %94’ü akıllı telefon üzerinden izleme gerçekleştiriyor. Genel olarak çok sayıda kişinin izleme için ilk akla gelen seçeneği telefon oluyor. Hem daha hızlı ulaşım olması açısından hem de çok daha pratik ve kolay olmasın ötürü akla gelen telefondan izleme yapılması oluyor.
Araştırma sonuçları da göz önünde bulundurulduğunda Facebook tarafından oluşturulan Venue direkt olarak pek çok kişinin de katılımını sağlıyor olacak. Katılım kapsamında ülkemizde de büyük bir oran bekliyor. Türkiye’de de Facebook kullanma oranı çok yoğun olduğundan, bu uygulama üzerinden de pek çok kişinin giriş yapacağı ve pek çok kişinin kullanması bekleniyor.
Akıllı telefon kullanımı ve diğer uygulamalar için gelen güncellemeler ile çok daha fazla kullanım ağının gelişeceğinden de söz ediliyor. Yoğun bir kullanım söz konusu olacaktır. Değerlendirmeniz durumunda, ona göre uygulamaya katılabilirsiniz.