Facebook, Siyasi Reklamları Engelleyen Özelliği Kullanıma Açtı

Sosyal medya platformlarında en büyük tartışmalardan bir tanesi siyasi içerikli paylaşımların kullanıcıların ekranına gelmesi
Facebook, Siyasi Reklamları Engelleyen Özelliği Kullanıma Açtı

Kullanıcılardan gelen geri dönüşlere göre hareket eden Facebook sitesi, konu hakkında önemli bir adım attığını duyurdu. Yeni özellik sayesinde kullanıcılar siyasi reklamları akışlarından kolayca kaldırabiliyor.

Sosyal medya platformları pek çok kullanıcı tarafından kullanılıyor. Özellikle gündemi yakından takip etmemizi sağlayan bu platformlar büyümesine devam ediyor. Onlarca farklı kaynaktan bilgiye aynı anda ulaşabilme imkanı sağlayan bu platformlar düşüncelerinizi de özgürce ifade etmenize yardımcı oluyor. Bununla beraber internet üzerinde en büyük kutuplaşmalarda sosyal medya siteleri üzerinde görülüyor.

Facebook da yakın zamanda önemli bir karara imza atarak kullanıcılarına siyasi reklamların önlerine çıkmalarını engelleyecek yeni bir özellik olacağını paylaştı. İlk olarak ABD'de başkanlık seçimleri döneminde kullanılan bu yeni özellik, şimdi dünya genelinde 90'dan fazla bölgede kullanıma açılıyor. Böylece Facebook kullanıcıları istemedikleri siyasi reklamlardan da tamamen kurtulabiliyor.

Dünya üzerinde kullanıcılar özellikle seçim zamanlarında siyasi parti reklamlarından oldukça rahatsız olduğunu ifade ediyordu. Facebook’ta bu geri dönüşleri baz alarak yeni özelliğini tüm dünyada kullanıma açacağını açıkladı.

Siyasi İçerikli Reklamları Engelleyebileceksiniz

Facebook'un ABD başkanlık seçimlerinde kullandığı ve büyük bir olumlu geri dönüş aldığı bu özellik dünya genelinde de kullanıma sunuluyor. Facebook tarafından yayınlanan bu özellik sadece siyasi içeriğe sahip reklamların engellenmesine yönelik uygulamada bulunuyor. Gelecek zamanda başla hangi özelliklerin ekleneceği henüz tam olarak bilinmiyor. Yine de bu yeni uygulamanın önemli bir adım olduğundan bahsedebiliriz.

Facebook sayfasının bu özelliği kullanmasının en büyük nedenlerinden bir tanesi kullanıcılarından aldığı geri dönüşüdür. Facebook dünya genelinde kullanıcıların büyük bir kısmının siyasi içerik barındıran reklamları görmek istemediğini ifade etti. Bu geri dönüşü değerlendirme kapsamına alan Facebook da kullanıcılarına bu özgürlüğü sağlama kararı aldı.

Özelliğin aktif hale gelmesiyle beraber sosyal medya platformlarında sıklıkla gördüğümüz kutuplaşma ortamının düşüşe geçmesi planlanıyor. Facebook tarafından sunulan bu yeni özelliğin nasıl bir etki yaratacağını, önümüzdeki dönemde hep beraber göreceğiz.