Facebook Hesabını Dondurmak Veri Toplamaya Engel Olmuyor!

Sosyal medya dünyasından Facebook kullanıcıları kendi hesaplarını dondursalar bile artık online olarak bütün hareketler hakkında bilgi toplamaktadır.
Facebook Hesabını Dondurmak Veri Toplamaya Engel Olmuyor!

Teknolojinin sürekli gelişmesiyle birlikte Facebook hesapları tamamen silindiğinde hesaptaki verilerin tümü silinmektedir. Ancak hesapları dondurduğunuz zaman da ise hesap hareketlerinizi görmek mümkün oluyor. Kullanıcılar hesaplarını aktif edene kadar veri toplama işlemleri sürdürülmektedir.

Kullanıcılar Hesaplarını Dondurmakla Çözüme Kavuşmuyor

Bilişim uzmanlarının araştırdıkları verilere göre Facebook kullanıcıları artık hesaplarını dondursalar bile veri toplamak mümkündür bilgisini verdi. Bu bilgilerden sonra Facebook kullanıcılarından tepki alındığı bilgisi yayıldı. ABD eyaletinden ve internet sitelerinden eski Av. Kathleen McGee, cnet.com sitesinde açıklama yaptı. Bu açıklamalarda ise Facebook kullanıcıları hesaplarını dondurduğu zaman da veri toplama işlemlerinin de sona erdirilmesi gerektiğini dile getirdi. Facebook sosyal medya sitesi kullanıcılarının paylaştığı durumlardan veya hesaplarından çıkış yaptıkları an itibariyle hareket dökümüne ulaşıldığı bilgisini vermiş oldu. Bu bilgilere göre ise paylaş butonunun 275 milyon web site bulunulduğunu bilgisine ulaşıldı. Bundan dolayı da reklam veren kişilerin hangi durumları beğendikleri veya beğenmedikleri gibi verilerini de ulaşmaktadır.

Hesapların Güvenirliliği

Açıklanmış olan bilgilere göre Facebook kullanıcıları hesaplarını dondursa bile hesaplarının hareket dökümüne ulaşılması mümkün bilgisi alınmıştır. Facebook kullanıcıları hesaplarından çıkış yaptıklarında ve bütün bu işlemlere kullanıcılardan izin alınmadan yaptıkları için Facebook kullanıcıları bu durumdan rahatsız olmuştur. Kullanıcılar bu durumdan şikayetçi olduğu için Facebook’ dan gelen bilgilere göre işlemleri istemeyen kişiler hesaplarının silme talebinde bulunabilir bilgisini vermiştir.

Kullanıcılar teknolojinin gelişmesiyle birlikte hesaplarının güvencesinin de azalmış olduğu düşünceler de akıldan çıkmıyor. Bundan dolayı kullanıcılar hesaplarının daha fazla güvenilir olmasını ve Facebook bilgilerine ulaşılmaması talebinde bulunmaktadır. Facebook kullanıcıları her geçen gün bu sorunlar çözülmezse hesaplarının silme talebinde olacağı iddiaları da bulunuyor. Facebook sosyal medya dünyasının en kısa süre içerisinde bu sorunlara çözüm bularak ve kullanıcılara da gerekli bir açıklama yapılması gerekiyor. Toplanan veriler Facebook kullanıcıları tarafından izin alınmadan yapıldığından dolayı suçta teşkil edilmektedir. En kısa süre içerisinde bu sorunların giderilmesi gereklidir.