Facebook Hesabı Kalıcı Olarak Nasıl Silinir?

Facebook hesap silme işlemleri için Facebook ayarlar bölümünden işlem yapılması gerekir.
Facebook Hesabı Kalıcı Olarak Nasıl Silinir?

Tamamen silinmek istenen Facebook hesabına giriş yapıldıktan sonra, ana sayfanın sağ üst köşesindeki ok işaretine tıklanmalı ve Facebook hesabı silinmelidir. Facebook hesabının kalıcı şekilde silinmesi için ayarlar ve hesap işlemleri bölümü tercih edilmelidir. Facebook hesaplarının geçici şekilde dondurulması ve kalıcı olarak kapatılması için iki ayrı işlem mevcuttur. Tüm bu işlemler ve işlem detayları, yazı içerisinde başlıklar halinde ele alınmıştır.

Facebook Hesabı Nasıl Silinir?

Facebook hesabının silinmesinde, ayarlar bölümü üzerinden işlem yapılmaktadır. Facebook hesap silme işlemleri için izlenmesi gereken adımlar, aşağıda tüm detaylarıyla ele alınmıştır:

  • https://www.facebook.com/ bağlantısı üzerinden, Facebook giriş ekranı açılmalıdır.
  • Giriş ekranında talep edilen cep telefonu numarası / e-posta bilgileri doğrulandıktan sonra, Facebook şifresi yazılalı ve “Giriş Yap” butonuna tıklanmalıdır.
  • Facebook girişi yapıldıktan sonra, ana sayfanın sağ üst köşesindeki ok işaretine tıklanmalıdır.
  • Ok işaretinin açacağı menü üzerinden, “Ayarlar” bölümü tercih edilmelidir.
  • Ayarlar sayfası açıldıktan sonra, sol panelde yer alan liste üzerinden, “Facebook Bilgilerim” bölümüne erişilmesi gerekir.
  • Facebook bilgilerim sayfasında açılan menünün en alt bölümünden, “Dondurma ve Silme” seçeneğine tıklanmalıdır.
  • Dondurma ve silme sayfası açıldıktan sonra, “Hesabı Sil” seçeneğine tıklanmalıdır.

Tüm seçimler yapıldıktan sonra, en alt bölümde yer alan “Hesabı Kalıcı Olarak Silme İşlemine Devam Et” seçeneği tercih edilmeli ve hesap silme işlemi onaylanmalıdır.   

Facebook Hesap Dondurma İşlemleri Nasıl Yapılır?

Facebook hesabını geçici dondurma seçeneğiyle, hesabın dışarıdan görünmesi ve başkaları tarafından ziyaret edilmesi engellenmektedir. Facebook hesabı geçici olarak dondurulduğunda, kapatılmış gibi ortadan kaybolmaktadır. Ancak istendiği zaman hesabı açma seçeneği olduğundan, Facebook hesabı istendiğinde tekrardan kullanıma açılabilir. Ayarlar bölümünden “Facebook Bilgilerim” bölümü açıldıktan sonra, en alt sırada yer alan “Dondurma ve Silme” bölümüne tıklanmalıdır. Hesap dondurma seçeneği tercih edildikten sonra, hesap geçici olarak kullanıma kapatılacaktır.

Facebook Hesabı Geri Açılabilir Mi?

Facebook silinen hesap, tekrardan kullanıma açılmamaktadır. Facebook hesabının geri açılması için hesabın geçici olarak dondurulması gerekmektedir. Facebook hesabı tamamen silinirse, hesap kurtarılamaz ve geriye getirilemez.