Facebook Grup Kapatma Nasıl Yapılır?

Facebook’ta grup kapatmanın yolu grubu oluşturan kişi olmaktır.

TEKNOLOJİ 05.11.2020, 03:53 05.11.2020, 01:55

Facebook Grup Kapatma Nasıl Yapılır?

Facebook’ta grup kapatmanın yolu grubu oluşturan kişi olmaktır.

TEKNOLOJİ 05.11.2020, 03:53 05.11.2020, 01:55
Facebook Grup Kapatma Nasıl Yapılır?

Facebook grup kapatma işlemi yalnızca grubu ilk kuran kişiler tarafından yapılabilecek bir işlemdir. Facebook gruplarının normal üyeleri, grup silme yetkisine sahip değildir. Gruplar eskisi kadar aktif olmadığında veya kullanımına ihtiyaç kalmadığında Facebook sayfası üzerinden işlem adımları takip edilerek silme işlemi tamamlanır.

Facebook Grup Nasıl Silinir?

Facebook üzerinden grup silmenin yolu ilk etapta kullanıcı adı ve şifreyle sisteme giriş gerçekleştirmektir. Daha sonra takip edilecek işlem adımları şunlardır:

  • Uygulamaya giriş yapıldıktan sonra kapatılmak istenen grup seçilir.
  • Silinecek grup seçildikten sonraki aşamada “Üyeler” bölümünde yer alan kullanıcıların “Üyelikten Çıkar” seçeneği ile tek tek gruptan çıkarılması gerekir.
  • Devamında grubu kuran yönetici, “Gruptan Ayrıl” seçeneğine tıklayarak işlem yapmalıdır.
  • Karşınıza çıkacak ekranda “Grubun son üyesi olduğun için gruptan ayrılman halinde grup silinecek” uyarısı çıkar.
  • Uyarı onaylandıktan sonra Facebook grubu kapatılmış olur.

Facebook Grup Kapatma Sonrası Ne Olur?

Facebook grubunu kapattıktan sonra ne olacağı konusu işlemi gerçekleştirmeden önce dikkate alınmalıdır. Facebook grup kapatma işlemi yapıldıktan sonra bütün grup bilgileri kalıcı olarak silinir. Grup kapatıldığı zaman tekrar açma şansı bulunmamaktadır. Aynı zamanda silme işleminden sonra grup üyeleri Facebook tarafından bilgilendirilir.

Facebook Grup Kapatma Hatası Nedir?

Facebook’ta grup kapatma hatasının anlamı grup silme işlemini tamamlama esnasında sistemin hata vermesidir. Bazı durumlarda işlem adımları doğru uygulansa bile Facebook tarafından onaylanmayabilir. Grup silinemiyor hatasıyla karşılaşıldığı zaman aynı işlem farklı bir cihazdan denenerek sorun halledilebilir.

Facebook Grup Arşivleme Nedir?

Facebook’ta grup arşivlemenin anlamı silme işleminden farklı olarak grup bilgilerinin saklanması anlamına gelir. Kurucu, grubu arşivleme kararı aldıktan sonra istediği zaman grubun tekrar aktif olmasını sağlayabilir. Arşivlemenin sahip olduğu avantaj ise grup bilgilerinin hala korunuyor olmasıdır.

Grup arşivleme, Facebook grup kapatma işlemi gibi yalnızca grubu kuranlar tarafından yapılabilmektedir. Facebook grupları arşivlendiği zaman üye olmayan kişilerin yaptıkları arama sonuçlarında grup bilgileri çıkmaz ve yeni üyeler gruba kabul edilmemiş olur. Facebook’a giriş yapıldıktan sonra Yönettiğin Gruplar bölümünden Grubu Arşivle seçeneği tıklanarak işlem gerçekleştirilir.

Yorumlar (0)