Facebook Grup Açma Nasıl Yapılır?

Facebook’ta grup açmanın yolu Facebook sayfası üzerinden birkaç işlem adımını takip etmektir.
Facebook Grup Açma Nasıl Yapılır?

Facebook grup açma etkileşimlerin daha fazla insana ulaşabilmesi açısından tercih edilen bir işlemdir. Oluşturulan gruplar sayesinde platform üzerinden sahte haber paylaşımı gibi durumların olasılığı düşer ve ilgi alanlarına göre kullanıcıları bir araya getirmek amaçlanır.

Facebook Grubu Nasıl Kurulur?

Facebook’ta grup kurmanın yöntemi herhangi bir Facebook hesabı üzerinden şu işlem adımlarını takip etmektir:

  • Facebook sayfasında sağ üstte yer alan aşağı ok işaretinden “Grup Kur” seçeneği tercih edilir.
  • Açılan pencere üzerinden grubu isimlendirmeniz ve gruba ekleyeceğiniz kullanıcıları belirlemeniz istenir.
  • Gizlilik bölümünden Gizli, Kapalı ve Herkese açık grup seçeneklerinden birisini tercih ederek kimlerin paylaşımları görebileceğine karar vermeniz gerekir.
  • Gizlilik ayarlarını belirledikten sonra Facebook grubu kurulmuş olur.

Facebook Grup Ayarları Neler?

Facebook’ta grup ayarlarının neler olduğu grup yöneticilerinin insiyatifinde olan bir durumdur. Facebook grup açma işlemi tamamlandıktan sonra yöneticiler tarafından etkinlik oluşturma, bilgilerin görüntülenmesi veya gruba dair bütün işlemler ayarlar üzerinden yönetilebilir.

Facebook Grup Gizliliği Nedir?

Facebook grup gizliliğinin anlamı gruba kimlerin erişebileceğini belirlemeye yarayan ayarları yönetmektir. Facebook’ta grup gizliliği şu şekildedir:

  • Gizli Grup: Davetli olmayanların erişemediği gruplardır. Grubun yaptığı tüm paylaşımlar, yalnızca üye olanlar tarafından görülebilir.

  • Kapalı Grup: Kapalı gruplar, bütün kullanıcılar tarafından erişilebilir olmakla beraber yaptıkları paylaşımları yalnızca üye olanlar görür.

  • Herkese Açık Grup: Bütün kullanıcılar tarafından paylaşımların görülebildiği ve herkese açık olan gruptur.

Facebook Grup Büyütme Nasıl Olur?

Facebook grubunun nasıl büyütüleceği konusu grubun platformda ön plana çıkması ve daha fazla kullanıcıya ulaşması açısından önem taşır. Grup isminin çekiciliği ve amacı yansıtan profil fotoğrafının belirlenmesi hedef kitlenin ilgisini çekecektir. Aynı zamanda grubun sürekli aktif olması ve paylaşımlarda bulunması da hareketliliği arttıran unsurlardandır. Grubun bir araya gelme amacına yönelik fotoğraf veya video paylaşımlarının yanı sıra makaleler de etkileyici olmaktadır. Facebook grup açma işleminden sonra davet edeceğiniz ve konuya ilgi duyan arkadaşlar, grubun büyümesine ilk etapta katkı sağlayacaktır.