Facebook Dislike Tuşu Resmen Aktivite Edildi

Facebook günümüzde Oldukça sıkıntılı bir dönem geçirmektedir. Özellikle son yaşanan kullanıcı bilgileri olayından sonra bu sosyal medya devinin popülaritesinde azalmalar ciddi anlamda artık göstermektedir.
Facebook Dislike Tuşu Resmen Aktivite Edildi

Facebook yönetimi bozulan imajlarını düzeltmek ve tekrar insanların ilgisini üst seviyeye çıkarmak için bir dizi önlemler almış durumdadır. Bunların en yenisi yıllardır tüm Facebook kullanıcıları tarafından dillendirilen Facebook beğenmeme tuşunun resmi olarak aktivite edilmesidir.

Facebook şirketi yılardır yoğun isteklere rağmen kötüye kullanım amacıyla uygulamak istemediği bu özelliği tekrar eski günlerine dönmek adına kabul etmek zorunda kalmıştır. Artık kişiler beğenmedikleri yorum ve paylaşımlara aşağı yönde ok tuşuna basarak negatif yönde oy verebileceklerdir. Bu sayede birçok kişi Facebook paylaşımlarında kalitenin daha da artacağı ve insanların paylaşım yaparken artık çok daha özenli olacakları yönünde fikir beyan etmektedirler.

Facebook Dislike Tuşunun Kullanımı

Facebook şirketi şimdilik bu uygulamayı küçük bir test grubuna sundu. Ve kısa zamanda yapılan testlerde başarı sağlanması durumunda tüm dünya gelenlinde bu özelliğin yakı zamanda aktivite edileceği yüksek seslen dillendirilmektedir. Zaten günümüzde birçok anlamda rakiplerinden daha geride kalmaya başlayan Facebook bu tür sansasyonel yeniliklerle tekrar sıkı bir adım atacağı son haftalarda sıklıkla bahsedilen bir konu durumundaydı.

Facebook dislike tuşunun kullanımı ise son derece basit bir şekilde çalışmaktadır. Yapılan bir paylaşım veya yorumu aşağı ya da yukarı ok işaretleri şeklinde oylayabilmektesiniz. Yukarı ok işareti beğenme, aşağı ok işareti ise beğenmeme anlamında kurgulanmıştır. Bu sayede artık beğenilmeyen yorum ve paylaşımlar insanlar tarafından da görülebilecektir. Bu özelliğin bu sosyal medya devine nasıl yansıyacağı ise bu özelliğini tüm herkese entegre edilmesi ile anlaşılabilecektir. Ama İnsanları bu özelliğin şimdiden heyecanlandırdığı işe su götürmez bir gerçek durumundadır.