Facebook Canlı Yayın Nasıl Yapılır?

Facebook'ta canlı yayın yapmak için telefonda ya da bilgisayarda Facebook'a girip "Canlı" butonuna dokunarak canlı yayın başlatılabilir.
Facebook Canlı Yayın Nasıl Yapılır?

Canlı yayın ilk kez açılıyorsa kamera ve mikrofon erişim izinlerine tamam denilerek geçilmesi gerekiyor. Canlı yayına başlamanın diğer bir yolu da, durum güncellemesi ekranından “Canlı Video” ya tıklamak. Tıpkı diğer yolda olduğu gibi burada da ek bilgiler girildikten sonra kolaylıkla Facebook canlı yayın akışını başlatılabilir.

Canlı Yayınlar İçin Facebook Bildirimleri Nasıl Açılır, Kapatılır?

Canlı yayın açan birilerinden bildirim almak için Facebook sayfasının sağ üst köşesinde aşağıyı gösteren bir biçimde olan ok simgesine tıklanır. Gelen seçenekler içinde "Ayarlar ve Gizlilik" butonu olacaktır, oradan "Ayarlar" butonuna tıklanır. Daha sonra soldaki "Bildirimler" butonuna tıklanır. Son olarak "Video" butonuna tıklanır ve bildirim seçenekleri seçilir. Sabit bir sayfadan bildirim alınmak isteniyorsa üç nokta sembolüne tıklanır ve "Takip Ayarları" butonuna tıklanır. "Standart" ya da "Öne Çıkanlar" sayfaya ait Facebook canlı yayın bildirimleri alınır. Kapatmak içinse yine aynı yerden "Kapat" seçeneği tıklanır.

Facebook'ta Video Oyunları Yayını Nasıl Yapılır?

Facebook'ta video oyunu yayını yaparken şu adımlar izlenir;

Bir Oyun Videosu İçerik Üretici Sayfası oluşturulur. Bir kodlayıcı seçilir. İçerik Üretici Portalı'na gidilir. Canlı Yayın Oluştur'a tıklanır. Canlı yayınını nerede paylaşacağını seç kısmında, Oyun Videosu İçerik Üretici Sayfanızı seçilir. Yayın Anahtarını ve/veya Sunucu URL'sini kopyalayıp yayın yazılımının ayarlarına yapıştırılır. Hizmet altında Facebook Live'ı seçilir. Yayın yazılımına gidilir ve yayın yapmaya başlanır. Facebook'ta yayın için bir önizleme görüntülenir. Bu ekranda Sunucu URL'si ve Yayın Anahtarı da görüntülenir. İçerik Üretici Portalı'nda oyun etiketlenir ve takipçiler için bir açıklama yazılır. Yayınını başlatmak için Canlı Yayına Geç'e tıklanır. Bu şekilde Facebook canlı yayın yöntemiyle oyun yayını da yapılabilir.

Canlı Video Facebook Sayfasında Nasıl Öne Çıkarılır?

Canlı videoyu öne çıkarmak için;  tanıtımı yapılmak istenen Facebook Live videosu bulunur ve "Gönderiyi Öne Çıkar" butonuna tıklanır. Hedef kitle ve bütçe seçilir. İşlem bittiğinde, canlı videoyu öne çıkarmak için "Gönderiyi Şimdi Öne Çıkar" butonuna tıklanarak Facebook canlı yayın özelliği kullanılır.