Enes Batur’un aylık YouTube kazancı yarım milyona ulaştı

Enes Batur'un Youtube macerası yıllar önce başlamıştı ve şuan 7 milyondan fazla abonesi var. Her videosu en az 1 milyon izlenen Youtuber Enes Batur'un aylık gelirinin en az yarım milyon olduğu bir köşe yazarı tarafından ortaya atıldı. Aylık 530 bin liraya varan kazancın olduğu söyleniyor.
Enes Batur’un aylık YouTube kazancı yarım milyona ulaştı

Küçük yaşlarda bilgisayar oyunlarını ve oyun oynarken görüntülerini Youtube’da paylaşmaya başlayan oldukça küçük bir kanal olan NDNG kanalı sahibi Enes Batur’un aylık kazancı dudak uçuklatıyor. Kanalının ismini ise yaklaşık olarak 1 yıl önce Enes Batur olarak değiştirdikten sonra 7 milyon aboneyi geçen Youtuber artık oyun videosu çekmiyor ve günlük olaylardan video yapmaya özen gösteriyor. Kendi hayatını anlattığı sinema filmiyle 20 milyona yakın gelir elde eden Enes Batur’un Youtube’dan aylık olarak kazancının 530 bin liraya kadar çıktığı tahmin ediliyor. Milliyet yazarı Ali Eyüboğlu konuyu ele alan bir yazı yayınlayarak ünlü Youtuber’ın aylık kazancının 530 bin liraya kadar çıktığını iddia etti.

SADECE YOUTUBE’DAN GELİR ELDE ETMİYOR

Enes Batur Youtube’da çalışan ve aktif olarak içerik üreten Youtuberlar arasında ama elbette sadece Youtube geliri yok. Aslına bakarsanız burada bir konuda dürüst olarak açıklama yapmak gerekiyor. Youtube artık dünyanın televizyonu oldu. Televizyonda nasıl her türlü reklam geliri varsa Youtube’da aynı şekilde gelir elde edebiliyorsunuz. Youtube reklamlar gelirleri dışında viral reklamlar ve ürün reklamlarını düşündüğümüzde aylık 500 bin lira kazanmak hayal olmayacaktır. 5 milyonun üstünde abonesi olan Youtuber gelirlerinin ise bu seviyede olduğu tahmin ediliyor.

VERGİ REKORTMENİ İLK YOUTUBER OLABİLİR

Youtube gelirlerinin devlet tarafından kontrolü mümkün görünmüyor ama elbette daha önce Enes Batur bir marka olduğunu ve vergisini ödediğini söylemişti. Aylık yarım milyonluk bir kazancın elbette çok ciddi bir vergisi de olacaktır diye düşünüyoruz ama henüz Enes Batur’un ismini en çok vergi verenler arasında göremedik. Youtube bu tür bir büyüme göstermeye devam ederse elbette Enes Batur’da büyüyecek ve yeni yılda Youtuber olarak en çok vergi veren Youtuber olması tahmin ediliyor. Yarım milyonluk kazancı olan Enes Batur’un aylık kazancı resmi olarak bilinmiyor ve kendisi konu hakkında açıklama yapmıyor.