En İyi Sosyal Medya Akımı: Plogging

Sosyal medyanın kötü etkileri konusunda birçok araştırma yapılırken yeni çıkan bir akım aslında iyi yönlerinin de olduğunu insanlara göstermiş oldu.
En İyi Sosyal Medya Akımı: Plogging

Kullanırken hala çok dikkat edilmesi gereken sosyal medyanın bu akımla birlikte en azından insanların yüzünü gülümsetmeyi ve bunu iyiye kullanan insanlarında olduğunu gösterdi.

Plogging Nedir?

Bu akımda aslında temel olarak hem spor yapıp hem de etraftaki çöpleri temizliyorsunuz. Örneği sabah yürüyüşüne çıkan bir kişinin aynı anda elinde bir poşetle yoldaki çöpleri topluyor. Birçok insan bu akımı yaparken fotoğraf ve video paylaşmaya devam ediyor. Sosyal medyanı kötü etkileri konuşulurken insanları birleştiren ve güzel şeyler yapmak için teşvik etmesi birçok kişiyi bu konuda ikna etmeyi başardı. Yapılan bazı araştırmalarda sporu bu şekilde yapmak insanlara daha fazla kalori yaktırdığını kanıtladı.

Daha Fazla Kalori Yakmak Mümkün Mü?

Bu akımın faydalı olmasının yanında birçok insan daha fazla kalori yakmak fikrinden oldukça etkilendiler. Yerden çöp alırken eğilip kalkıyoruz. Bu hareket temelde Squat yapmaktan daha fazla kalori yaktırıyor. İsveç’te bir spor salonun yaptığı bu araştırma durumu kanıtlar nitelikte bir araştırma da yaptı. Çok büyük farklarda olmasa da bu şekilde spor yapmak size daha fazla kalori yaktıracak. Kalori yakımı olayının yanı sıra böyle bir olayın içerisinde bulunmak takipçileriniz ve etrafınızdaki insanlar için teşvik edici bir haraket olacak.

Tüketim üzerine kurulu bir dünyada her geçen gün daha fazla plastik atık çıkıyor. Bu dünya için oldukça önemli bir problem. Bu akım gibi insanları doğa temizliğine teşvik etmek için bir akımın olması oldukça faydalı. Bunun yanı sıra yapılan bu tarz akımlar çocuklar içinde oldukça güzel bir örnek teşkil ediyor.