En hızlı mobil ve sabit internet sağlayıcı şirketler belli oldu!

En hızlı mobil ve sabit internet sağlayıcı şirketler açıklandı. Yayımlanan raporda sabit ve mobil internet olarak en hızlı internet sağlayıcı şirketler belli oldu.
En hızlı mobil ve sabit internet sağlayıcı şirketler belli oldu!

En hızlı internet sağlayıcı şirketler belli oldu. Speedtest tarafından yayımlanan listeye göre 2023 yılının ikinci çeyreği itibari ile en hızlı internet sunan en iyi sağlayıcılar açıklandı.

Dünya genelinde internet hızını ölçmek için kullanılan platformlardan biri olan Speedtest toplanan veriler ile birlikte 2023 yılının ikinci çeyreğinde en hızlı internet sağlayıcı şirketleri paylaştı. Peki en hızlı internet sağlayıcıları şirketler hangileri?

TÜRKİYE'DE EN HIZLI İNTERNET SAĞLAYICI ŞİRKETLER

Türkiye'de en hızlı internet sağlayıcı şirketler belli oldu. Buna göre Speedtest tarafından yayımlanan rapora göre Türkiye'de en hızlı internet sunan şirketler belli oldu.

Speedtest tarafından yayımlanan rapora göre şu anda Türkiye'de basit internet için sunulan ortalama indirme hızı 33.99 Mbps'dir. Yükleme hızı ise 8.75 Mbps olarak sunulmaktadır.

Sağlayıcılar ise yükseleme hızını yükseltmek için bazı çalışmalar sürdürdüklerini açıklıyorlar. Fakat yayınlanan raporda gözle görülür bir değişiklik olmadığı açıkça görülüyor.

Yayımlanan verilere göre en hızlı indirme hızı sunan sağlayıcı ortalama olarak 62.80 Mbps ile TurkNet oldu. Bu hız birinci çeyrekte 58.85'ti. Sıralamada ikinci sırada yer alan sağlayıcı firma ise ortalama 45.43 Mbps hız sunan Turksat oldu. Tursat ise birinci çeyrekte 41.18 Mbps hız sağlıyordu.

Mobiller için sunulan verilere göre en iyi mobil internet sağlayıcısı Turkcell olmaktadır. Turkcell ortalama olarak 58.52 Mbps indirme hızı sunmaktadır. Türk Telekom da ortalama 29.22 Mbps ile en iyi ikinci mobil sağlayıcı olarak sıralamaya girmiştir. Sabit internet için yayımlanan verilere göre TurkNet ortalama 13 milisaniye ile en düşük gecikme hızı sunan sağlayıcı olmuştur.

Teknoloji haberlerinden anında haberdar olmak için Uşak Gündem haber sitemizi takipte kalın. Sizler için en güncül haberleri yakından takip ediyoruz ve sizlere anında sunuyoruz.