Elektronik cihazları corona virüsten arındırmanın yolları

Corona virüsle mücadele ettiğimiz günlerde elektronik cihazların her gün temizliğini yapmalı, dikkat edilmesi gereken püf noktalara mutlaka dikkat etmeliyiz.
Elektronik cihazları corona virüsten arındırmanın yolları
Kısa bir sürede tüm dünyayı tehdit eder duruma gelen Corona virüs günlük yaşamda birçok alanda değişiklik yapmamızı zorunlu hale getirdi. Birçok alanda yapılması gereken sosyal izolasyon nedeniyle esnek çalışma modellerine geçildi. Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanmış olan 14 kurala mutlaka uyulmalı ve tüm detaylara önem verilmelidir. Bu 14 kural içerisinde hijyenin sağlanması en önemli kurallar arasındadır. Elektronik cihazların hijyeni de en önemlileridir. Gün boyu temas halinde olduğumuz elektronik cihazların mutlaka hijyenini sağlamalıyız.

 

Günlük hayatta temizlenmesi gereken en önemli elektronik cihaz, sürekli elimizin altında olan cep telefonlarıdır. Sürekli yanımızda olan, elimizin altında olan ve her yere rahatlıkla bırakabildiğimiz cep telefonları virüs bulaşma ihtimali olan cihazların başında yer alıyor. Bundan dolayı her gün özellikle dışarı çıkılması zorunlu olan günlerde telefonun temizliği yapılmalıdır.

 

Temizlenmesi Gereken Elektronik Cihazlar
Elektronik cihaz temizliği ile birlikte cep telefonu temizliği yapılırken mutlaka telefonunuzun kapalı olmasına özen göstermelisiniz. Antibakteriyel bir mendil yardımı ile telefonunuzun yüzeyini temizleyebilirsiniz. Telefonunuzun kamera kısmını ise mikrofiber bezle rahatlıkla silebilirsiniz. Telefonunuzu ıslatmadığınız sürece, silmekle alakalı bir sorun yaşamazsınız.

 

Tablet ve notebooklarda telefon gibi günlük hayatta elimizde olduğu için mutlaka temizliği yapılmalıdır. Bu cihazların temizliği yapılırken kolonya gibi dezenfektan gibi ürünler direkt olarak temas edilmemelidir. Tablet veya notebooklar mikrofiber bez veya dezenfektanlı mendillerle silinmelidir. Eğer kolonya ve dezenfektan kullanacaksınız önce mikrofiber beze dökmeli daha sonra cihazlarınızı silmelisiniz. Bu tür cihazların temizliğini yaparken fişlerini, kulaklıklarını, şarjlarını çıkarmalı, açık olan ekranları kapatmalısınız. Bu cihazların tuşları varsa ıslatılmamalı, suyla doğrudan temas edilmemelidir.

 

Televizyon temizliği mutlaka her gün yapılması gereken bir temizliktir. Televizyonunuzu virüsten ve mikroplardan arındırmak için nazikçe temizlemelisiniz. Televizyon temizliğini ıslatılmış sirkeli suyla yapabilirsiniz. Bununla birlikte yine mikrofiber bezle ve deszenfektan yardımı ile televizyon temizliğini yapabilirsiniz. Temizlenmesi gereken elektronik cihazların mutlaka fişi çıkartılmış olmalıdır.