Ekranı katlanabilir MacBook ne zaman çıkacak?

Apple çığır açan cihazlarına bir yenisini daha eklemeye hazırlanıyor. Firmanın katlanabilir bir ekrana sahip olan MacBook için hazırlık yaptığı iddia edildi.
Ekranı katlanabilir MacBook ne zaman çıkacak?

Dünyanın en önemli teknoloji markası olan Apple satışa sunduğu cihazlar ile sektörde çığır açmayı defalarca başardı. Şimdi ise yine böyle bir hamlenin üzerinde çalışıldığı bildirildi. Şu anda bir iddia şeklinde yayılan bilgiye göre katlanabilir MacBook geliyor. Bu yeni cihazın ekranının katlanabilir özellikte olacağı belirtilirken boyutunun ise 18,8 inç veya 20,2 inç olabileceği kaydedildi.

Apple için ortaya atılan katlanabilir ekranlı MacBook iddiasını güçlendiren ve iddianın ötesine taşıyarak bir projeye dönüştüren bazı gelişmeler yaşanıyor. Ekran üretim endüstrisinin önde gelen isimlerinden olan Ross Young bu iddianın doğru olduğunu açıkladı. Sektörün önemli bir isminden gelen bu doğrulama ile beraber katlanabilir ekranlı MacBook heyecanı daha üst seviyede yaşanmaya başlandı.

18,8 inç boyutunda tasarlanması beklenen katlanabilir ekranlı Macbook katlandığında ise 13 inç boyutunda olacak. Ayrıca bu cihazın sanal klavyeli tam ekran tasarım konseptinde olacağı da düşünülüyor. Merak uyandıran konu ise firmanın henüz bu cihaz hakkında ayrıntıları kamuoyu ile paylaşmaması oldu. Sadece bu yeni cihazın katlama yeri dikkat çekmeyecek ve mümkün oldukça yeri belli olmayacak şekilde tasarlandığı biliniyor. Katlanabilir ekranlı MacBook yeni nesil Apple M5 çipe de sahip olacak.

TARİH BELLİ Mİ?

Apple firması şu ana kadar katlanabilir MacBook ile alakalı doyurucu bir açıklama yapmış değil. Bundan dolayı cihazın satışa çıkış tarihi konusunda kesinleşmiş bir durum yok. Cihazı satın almak isteyenler tahminlere göre 2026 yılını beklemek zorunda kalacaklar. Ayrıca ekran panellerinin LG tarafından üretileceği de iddia ediliyor. Beklentilere göre ise katlanabilir MacBook 3.500 seviyesinde bir fiyata sahip olacak.