e-Devlet Üzerinden Hat İptali Nasıl Yapılır?

Hat iptali bazen düşünüldüğünden daha zor ve daha karmaşık bir hale gelebiliyor. Dolayısıyla hat iptali işlemlerinin daha kolay ve daha hızlı şekilde nasıl gerçekleştirilebileceği insanlar tarafından oldukça merak edilenler arasında.
e-Devlet Üzerinden Hat İptali Nasıl Yapılır?

İnternet üzerinden birçok işlemimizi gerçekleştirebildiğimiz bu dönemde, E-Devlet kullanıcılarına hat iptaline ilişkin olarak da bir kolaylık sunuyor. Peki E-Devlet üzerinden hat iptali işlemi nasıl gerçekleştiriliyor? E-Devlet üzerinden hat iptali ne kadar sürüyor?

E-Devlet Üzerinden Hat İptali

İnsanlar değişken sebeplere bağlı olarak hatlarını iptal etmek isteyebiliyor. Hat iptali işlemleri için farklı kanallar kullanılabiliyor ancak kimi zaman insanlar kullanmakta oldukları hatları iptal etmek isterken kendilerini karmaşık ve uzun süreçler arasında bulabiliyor. Kullanmakta olunan operatörün kendi bayisine giderek bu işlem gerçekleştirilebiliyor olsa da kimi zaman kullanıcılar vakit sıkıntısı gibi çeşitli nedenlerden dolayı daha kolay bir yoldan hat iptalini gerçekleştirmek adına farklı yöntemler arıyor. İnternet üzerinden hat iptalini kolaylıkla gerçekleştirebilmeniz için E-Devlet tarafından abonelik feshetme özelliği kullanıcılara sunuluyor. E-Devlet üzerinden hattınızı iptal etmek ve abonelik feshetmek istiyorsanız öncelikle bir E-Devlet şifresine ihtiyacınız var. Bulunduğunuz lokasyona en yakın PTT şubesi aracılığı ile E-Devlet şifrenizi aldıktan sonra ise yalnızca sırasıyla aşağıdaki adımları izlemeniz yeterli:

İlk olarak T.C. kimlik numaranız ve almış olduğunuz şifre ile E-Devlet üzerinden kimliğinizi doğrulayın.

Kimlik doğrulama işleminden sonra açılan sayfada arama çubuğuna kullanmakta olduğunuz operatörün adını yazarak “Abonelik Sorgula” seçeneğine tıklamalı, ardından “Abonelik Fesih Başvurusu” yapmalısınız.

Abonelik fesih başvurunuzu gerçekleştirebilmek için güvenlik sebebi ile herhangi bir PTT şubesi üzerinden almış olduğunuz standart şifre maalesef yeterli olmuyor. Bu aşamada elektronik imza, internet bankacılığı ya da T.C. kimlik kartı seçenekleri arasından birini kullanmanız gerekiyor.

Fesih başvurunuzun neticelendirilmesi ve hizmete bağlı ücretlendirmenin sonlandırılması ise abonelik feshi başvurusu yapmanızın 24 saat ardından gerçekleştiriliyor.

Yukarıda vermiş olduğumuz adımları izleyerek sizler de internet üzerinden E-Devlet abonelik feshi işlemlerinizi kolaylıkla gerçekleştirebilir, E-Devlet üzerinden 24 saat içerisinde hat iptali yapabilirsiniz.