Düzce'de 2 okulda bilim fuarı açıldı

Teknoloji yatırımları tüm hızı ile devam ederken bu kapsamda okullarda bilim fuarlarının açılması teşvik ediliyordu. Düzce'de de 2 okulda bilim fuarı açıldı.
Düzce'de 2 okulda bilim fuarı açıldı

Son dönemde özellikle de savunma sektöründe yakaladığı teknolojik başarılar ile dikkat çeken Türkiye'de yatırımlar tüm hızı ile devam ederken bilim fuarları öne çıkmıştı. Teknolojiye olan ilginin artması, bu alanda yetenekli olan çocukların erken yaşlarda keşfedilmesi ve gelişimlerinin desteklenmesi amacı ile okullarda bilim fuarlarına ağırlık verilmeye başlanmıştı.

Bu bilim fuarlarından ikisi daha Düzce'de açıldı. Türkiye’de bilim kültürünün yaygınlaştırılmasına yönelik başlatılan 4006 TÜBİTAK Bilim fuarları destekleme programı çerçevesinde Gölyaka’da 2 okulda bilim fuarı düzenlendi. Bilim fuarları büyük ilgi gördü.

DÜZCE'DE BİLİM FUARI BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Düzce’de öğrencilerin bilim kültürüne alışması açısından yapılan çalışmalar devam ediyor. Bu çerçevede 4006 TÜBİTAK Bilim fuarlarını destekleme programı çerçevesinde Gölyaka Yunusefendi Şehit Tarık Demircan Ortaokulu ve Gölyaka Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde Bilim Fuarı açıldı.

Fuar sergilerine Gölyaka Kaymakamı Ali Tuğrul Yıldız, İl Milli Eğitim Müdürü Emrullah Aydın ve TÜBİTAK İl koordinatörü Hilal Çetin katılım sağladı. 5 ve 12. sınıfta okumakta olan öğrencilerin öğretim programı çerçevesinde ve kendi ilgi alanları doğrultusunda belirledikleri konular üzerine araştırma yaparak, araştırmalarının sonuçlarını sergileyebilecekleri, öğrenciler ve izleyiciler için eğlenerek öğrenebilecekleri bir ortam oluşturmayı amaçlayan fuarda tüm projeler başarıyla sergilendi.

Söz konusu fuarların destekleneceği ifade edilirken fuarlara katılan çocukların ve okulların geliştirmiş oldukları projeler yakından takip ediliyor. Hem öğretmenler, hem okullar hem de öğrenciler yeni fuarlara katılım ve proje geliştirmeleri yönünde teşvik ediliyor.