Dünyanın Yarısı Oyun Oynuyor

Dünyanın en büyük mobil reklam platformu olan Ad Colony tarafından yapılan araştırma sonucu her 100 kişiden 42’sinin mobil oyun oynadığı ortaya çıktı.
Dünyanın Yarısı Oyun Oynuyor

Orta Doğu, Afrika ve Avrupa’dan bin 250 katılımcının yer aldığı Mobil Oyunlar ve Sosyal Medya Platformları Reklam Tercihleri Araştırması 2021 verileri her 100 kişiden 42’sinin günde en az bir mobil oyun oynadığını ortaya çıkardı. Günlük yaşamın bir parçası haline gelen mobil oyunlar, ankete katılanların yüzde 67’sinin haftada 3 saatten fazla mobil oyun oynamasıyla iyice popüler hale geldi. 1,5 milyar kullanıcı kitlesine sahip olan bu piyasa son dönemde daha fazla ilgi görür hale geldi.

Mobil Oyunlarına Reklam Verenler Arttı

Birçok kişi internet reklamları verirken mobil oyunlara yöneliyor. Böylece yakın gelecekte verilecek olan reklamlar mobil oyunlar popüler olduğu için daha çok buraya yönelik hale geliyor. Her 10 kişiden 8’i kendini oyun oynarken mutlu hissettiğini söylerken, oynayanların %47’si de boş zamanlarını eğlenceli hale getirdiklerini ifade ediyor.

Mobil reklamlar sayesinde marka hatırlanma oranı da oldukça yüksek oluyor. Oyun oynarken ruh hallerinin iyi duygular içinde olduğu ve katılımcıların %67’sinin sosyal platformlardansa mobil reklamları görmeyi tercih ettiği ifade edildi.

Sadece Gençler Oynamıyor

Katılımcıların %81,7’si kadın, %76,5’i erkek ve kullanıcıların büyük bir kısmı keyif almak için oyun oynuyor. Ayrıca sadece gençler değil, yetişkinler de çok sayıda oyun oynuyor. Genelde aksiyon, macera, puzzle türü oyunlar tercih edilirken, %45’i ise yarış oyunlarını tercih ediyor.

Uygulama içi alışveriş tercihlerinin de artmasını sağlayan mobil oyunlar, çevrimiçi mağazalara talebin artmasını sağlıyor. Kullanıcıların yüzde 72’sinin mobil reklamların etkisine kalarak alışveriş kararını olumlu yönde etkilediğini ifade ediyor. Doğrudan reklamlarla hediye satın alan katılımcılar, aynı anda olmasa bile birkaç gün içinde farklı ürün satın aldıklarını dile getiriyor.

Kovid 19 salgının mobil oyunlara olan ilgiyi arttırmasının yanı sıra, reklamlara olan ilgiyi de arttırdığı gündeme geldi. İnternet kullanıcıları mobil reklamlarla daha fazla tercih edilen kullanıcı deneyiminin artmasını sağlamıştır.