Dünyanın İlk ve Tek 5G Araması Gerçekleştirildi

Henüz dünyada 4.5G kullanılmaya devam ederken 5G için altyapı hazırlıkları yapılmaya devam ediyor. Bu kapsamda 2017 yılının aralık ayından bu yana Huawei ve Vodafone mühendisleri ortaklaşa çalışma yürütmekteydiler.
Dünyanın İlk ve Tek 5G Araması Gerçekleştirildi

Bu çalışmaların neticesinde ise geçtiğimiz günlerde 5G ile ilk aramanın yapılması mümkün oldu. Üstelik HD görüntülü arama da yapılarak sistemin sorunsuz bir şekilde çalıştığı tespit edilmiş oldu.

Baştan Sona Çalışıyor

Bu sistemin herhangi bir yerinde arıza olması durumunda arama işleminin gerçekleşmesi söz konusu olmayacaktı. Ancak hiçbir noktasında sorun olmaması 5G ile arama yapmanın mümkün olmasını sağladı. Bu konuda açıklamada bulunan Vodafone Grup Başkanı Santiago Tenorio bu deneme ile birlikte sadece 5G şebekesinin çalışıp çalışmadığını değil 4G’den 5G’ye sorunsuz geçişin yapılabildiğini de gördüklerini belirtti.

2018’de Avrupa’da Denenecek

Tenorio yaptığı açıklamada bu aramanın 2018 yılında Avrupa’da yapılacak olan denemelere altyapı oluşturduğunu ifade etti. bu sebeple son derce önemli olduğunu belirten Tenorio Vodafone ve Huawei mühendislerine de teşekkür etmeyi ihmal etmedi.

Beklenenden Önce Gerçekleşti

İspanya’da gerçekleştirilen teknoloji kongresinin hemen öncesinde yapılan bu arama beklenen zamanından önce yapıldı. Bu da tüm herkesi şaşırtırken aynı zamanda da heyecanlandırdı. Zira teknolojinin daha hızlı bir şekilde ilerlemesi yeni katkıları da beraberinde getirecektir. Bu konuda açıklamalarda bulunan Huaweii yetkilileri 5G teknolojisini daha da ileriye taşımak için ellerinden geleni yapacaklarını ve ticari girişimlere de açık olduklarını vurguladılar.

5G teknolojisinin ülkemize ne zaman gireceği konusu ise henüz belli değil. Zira dünyada dahi kullanımına başlanmayan bu sistemin altyapı sorunlarının giderilmesi ve her şeyin hazır bir hale getirilmesi gerekmektedir. 5G’nin hayata geçmesi ile birlikte internet ve aramaların çok daha hızlanacağını söyleyebiliriz.