Dünyanın İlk Akıllı Şehir Asistanı Vestel’den

İnsanların şehirlere akın etmesiyle birlikte şehirler çok kalabalıklaşmaya başladı ve akıllı şehir asistanı ihtiyacı ortaya çıkmaya başladı. Her ne kadar insanların sayısı çoğalsa da her bir insan içine kapanmaya ve asosyalleşmeye başladı.
Dünyanın İlk Akıllı Şehir Asistanı Vestel’den

Bu durum da insanların tüm ihtiyaçlarını akıllı cihazlar üzerinden gidermeye başlamasına neden oldu. İşte bu düşüncelerle Vestel dünyanın ilk akıllı şehir asistanını üretti.

Elektrik Üretecek

Bu akıllı asistan aslında bir direk olacak. Ancak standart direklerden biraz farklı ve akıllı olacak. Güneş enerjisi panellerine sahip olacak bu direk kendi elektrik enerjisini kendisi üretebilecek. Bu sayede hiçbir yere bağımlı olmayacak. Üretilen bu elektriği hem kendisi kullanacak hem de insanlara sunacak. Öyle ki insanlar cihazlarını bu direğe bağlayarak şarj problemlerini kısa süreli de olsa çözebilecekler.

Yol Tarifi

Artık mağazalara ya da bakkallara girerek yol sormanıza gerek kalmayacak. Bu direklere sorarak yolunuzu bulabileceksiniz. Bu kapsamda sesinizi algılayabilecek bir teknolojiye sahip olacak bu direk size yönlendirmede bulunabilecek.

Ayrıca taksi çağırmanız gereken bir durumda bu direğe söylemeniz de yeterli olacak. Böylelikle direk en yakın taksi durağına haber verecek ve size bir taksi gönderilmesini sağlayacaktır. İşte bu kadar işlevsel bir özelliğe sahip olacak Mito isimli akıllı şehir asistanı ilerleyen yıllarda şehirlerimizde daha sık görülebilecek. Ancak herkesin cebinde bir akıllı cihazın bulunduğunu düşünecek olursak bunun ne kadar başarılı olacağını da kestirmek biraz zor olacaktır.

Ancak her şeye rağmen projenin Vestel’den çıkmış olması da son derece önem arz etmektedir. Projenin beğenilmesi durumunda yurtdışına ihracat işlemlerinin yapılması ülke ekonomimize ciddi bir kazanç sağlayacaktır. Bu sebeple son derece olumlu bir gelişme olarak takip edilmelidir.