Denizli'de genç mucitler ödüllerine kavuştu!

Bu sene 6.'sı düzenlenen Genç Mucitler Aranıyor İnovatif Fikirler Yarışması sona erdi. Yarışmada dereceye giren genç mucitlere ödülleri teslim edildi.
Denizli'de genç mucitler ödüllerine kavuştu!

Denizli Valiliği tarafından himaye edilen Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) organizatörlüğünde bu sene 6. kez düzenlenen Genç Mucitler Aranıyor İnovatif Fikirler Yarışması" tamamlandı. Düzenlenen ödül töreni ile yarışmada dereceye giren isimlere ödülleri teslim edildi.

DENİZLİ GENÇ MUCİTLER ARANIYOR İNOVATİF FİKİRLER YARIŞMASI TAMAMLANDI!

Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) organizatörlüğünde, Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle Denizli Valiliğinin himayelerinde düzenlenen "Genç Mucitler Aranıyor İnovatif Fikirler Yarışması"nın 6.'sı gerçekleşti. Özgün tasarımlı inovatif projelere zemin hazırlamak, öğrencileri bu yönde teşvik etmek, ayrıca yenilikçi fikirleri öne çıkarmak ve desteklemek amacıyla il genelindeki ilkokul-ortaokul ve liselerde öğrenim gören öğrenciler arasında düzenlenen Genç Mucitler Aranıyor İnovatif Fikirler Yarışması’nın finali büyük bir heyecanla gerçekleşti.

Nihat Zeybekçi Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşen etkinlikte öğrenciler öncesinde buluşlarını sergiledi. Sergilemenin ardından düzenlenen törene Pamukkale Kaymakamı Uğur Bulut, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, DENİB Başkanı Hüseyin Memişoğlu, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Hıdır Ayçiçek katıldı. DENİB Başkanı Hüseyin Memişoğlu final gecesinin açılış konuşmasında, “Bu yarışmada çocuklarımızın daha da büyüdüğünü görüyorum. Daha önceden gördüğümüz projeler daha da yerine oturmuş. Çocuklarımızda bunları ifade etmekte her geçen gün daha da başarılı oluyorlar. Bu sene yaklaşık bin proje teklifi geldi. Böylece tek seferde ihracatı ve ihracatçıyı çocuklarımıza anlatmaya çalıştık. Çocuklarımızın projelerinde hepimizin gördüğü üzere aralarında farklı fikirler var. Yeni bir jenerasyon, oyunlar veya yapay zekayla bu eylemi gerçekleştiriyorlar” dedi.

Düzenlenen ödül töreninde eserleri ile dereceye giren isimlere ödülleri teslim edilirken gençlerin büyük başarısı törene katılan herkesi sevindirdi. Yarışmaların devam edeceği ifade edilirken bilimsel gelişmelerin teşviki için bu tip yarışmaların öneminin altı çizildi.