Deep Web Nedir?

Millet olarak derin ve gizli işlere meraklı olduğumuzdan ötürü deep web kavramı da çekici gelmektedir. Belki bazılarımız bu kavramı hiç duymamış olabilir ancak son zamanlarda bir hayli duyulmaya başlandığını ifade etmek gerekir.
Deep Web Nedir?

Türkçeye Derin Web olarak aktarılan bu kavram aslında internet âleminin görünmeyen yüzü olarak ifade edilmektedir. Özellikle bu konuda buzdağı benzetmesi sıklıkla yapılmaktadır. Öyle ki internette var olan sitelerin ve bilgilerin sadece 10’da 2’sinin bu görünen kısımda bulunduğu geriye kalan 10’da 8’lik kısmının ise derin olarak adlandırılan kısımda bulunduğu ifade edilmektedir.

Deep Web’de Neler Vardır?

Bazı uzmanlar Deep Web kavramını da ikiye ayırmakta ve Deep Web’in en alt kademesine dark web’i yerleştirmektedir. Yani webin en karanlık yüzü diyebiliriz. Deep Web kısmında illegal ve etik olmayan paylaşımlar yapılmaktadır. Bu alanda çocuk pornoları, şirketlerin gizli bilgileri, uygunsuz birtakım paylaşımlar yer almaktadır. Ancak Dark Web kısmı bundan daha ileri bir boyuttur. Örneğin kiralık katil arayanlar bu dark webi kullanmaktadırlar.

İnternetin bu karanlık yüzünde kişiler kendi bilgisayarlarını sunucu olarak kullanmakta ve böylelikle arama motorlarından kaçmaktadırlar. Ayrıca deep web kısmına girmek için kullanıcıların özel programlar kullanmaları gerekmektedir.

Virüs Bulaşması An Meselesi

Deep Webe erişim sağlamak isteyenlerin son derece dikkatli olmaları gereklidir. İlk olarak bu alanda meydana gelen birçok şeyin illegal olması sizleri bu alana girmekten alıkoymalıdır. Bir diğer önemli husus ise cihazlarınıza virüs bulaşma riskinin bir hayli fazla olmasıdır. Zira bu alanda pek fazla tekin kimselerin dolaşmadığını belirtmek gerekir. Örneğin dünyaca ünlü wikileaks sızıntılarının bu katmandan geldiğini ifade edebiliriz. İşte bunun gibi daha birçok kirli ve hukuksuz işler bu platformda meydana gelmektedir. Dolayısıyla uzak durmanızı tavsiye etmekteyiz.