Chrome ve Firefox İçin Siber Saldırı Tehdidi!

Ortaya yeni çıkan bir virüs dünyanın en çok kullanılan tarayıcılarından olan Google Chrome ve Mozilla Firefox’u da tehdit ediyor.
Chrome ve Firefox İçin Siber Saldırı Tehdidi!

Kredi Kartı Şifrelerinize Dikkat!

Kaliforniya merkezli bir siber güvenlik şirketi olan Proofpoint tarafından yapılan çalışma ile yeni bir virüs daha fark edildi. Malware olarak adlandırılan kötü amaçlı yazılımlar siber saldırılarda oldukça sık kullanılıyor. Şimdi ortaya çıkan tehlikenin adı ise Vega Stealer virüsü. Bu virüs Chrome ve Firefox tarafından depolanan kredi kartı şifrenizin çalınmasına neden oluyor.

Yeni keşfedilen bu art niyetli yazılım şu anda reklamcılık, pazarlama, perakende, üretim gibi sektörleri hedefine koymuş durumda. Tehdit yeni keşfedilmiş olsa da büyüyeceği öngörülüyor. İlk olarak bir e posta ile yayılmaya başlayan virüs giderek yayılıyor. “Online mağazacılık için yazılımcı aranıyor” başlığı ile gönderilmeye başlanan virüs Microsoft Word eklentilerinde de bulunuyor.

Önleminizi Alın

Size gelen virüs içerikli e postayı açmanız halinde bilgisayarınıza Vega Stealer zararlı yazılımı indiriliyor. Sizin haberiniz olmasa da artık bilgisayarınız tehdit altında. Bu yazılım ile önceden Chrome ve Firefox üzerinde kaydettiğiniz kredi kartı bilgilerinize ulaşılıyor. Bu bilgiler de korsanlar tarafından kullanılıyor.

Bu virüsten önce şirket tarafından fark edilen bir virüs daha vardı. Son keşfedilen malware August Stealer adlı bir virüstü. Bilgisayara giriş yöntemi ve hırsızlık yöntemi her iki virüste de aynı. Uzmanlar bu konunun tesadüf olmadığını söyleyerek kullanıcıları uyarıyor.

Şirketin güvenlik uzmanlarına göre her iki virüs de aynı kaynak üzerinden yayınlanıyoruz. Bu durum söz konusu saldırıların son olmadığını ve artarak devam edeceğiniz gösteriyor. Bu yüzden kullanıcılar dikkatli olmalı ve şifrelerini, bilgilerini hiçbir cihaz ve tarayıcıda kayıtlı bulundurmamalılar.