Cep telefonunda WhatsApp yüklü olanlar dikkat! Ücretli oluyor uyarısı geldi

Dünya genelinde 1 milyarı aşan kişinin tercihi olan anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp için ücretli oluyor uyarısı geldi. Sakın bunu tıklamayın...
Cep telefonunda WhatsApp yüklü olanlar dikkat! Ücretli oluyor uyarısı geldi

Cep telefonunda WhatsApp yüklü olanlar dikkat! Ücretli oluyor uyarısı geldi - Cep telefonunda ücretsiz mesajlaşma uygulaması olarak yola çıkan WhatsApp zamanla kendisini geliştirmiş, görüntülü görüşme ve sesli görüşme gibi özellikleri devreye almıştı. Süreçte gördüğü yoğun ilgi dikkat çeken WhatsApp'ın rakipleri de devreye girmiş, pek çok farklı anlık mesajlaşma uygulaması piyasaya sürülse de WhatsApp liderlik koltuğunu korumayı başarmıştı.

Pazardaki piyasa payını korumak için sürekli olarak kendisini yenileyen ve sürekli olarak geliştirmeye devam eden WhatsApp için bu seferde ücretli oluyor uyarısı yapıldı. Cep telefonunda WhatsApp yüklü olan herkesi ilgilendiren uyarı ile dolandırıcılara karşı dikkatli olunması istendi.

WHATSAPP ÜCRETLİ Mİ OLUYOR, NE ZAMAN ÜCRETLİ OLACAK?

Kullanıma girdiği ilk dönemde ücretsiz olmayan popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp, kullanıcılarından 0.99 dolar gibi bir ücret alıyordu.

ws-1.jpg

Bu uygulama ortadan kalkalı yıllar oldu. Ancak WhatsApp`ın hala paralı döneme geri dönüp dönmeyeceği en çok konuşulan konulardan biri.

ws-2.jpg

Özellikle WhatsApp`ın iş odaklı sürümü olan WhatsApp Business`ı kullanıma sunması bu konunun yeniden gündeme gelmesine neden oldu.

ws-3.jpg

Bu popülarite elbette hacker`ların da iştahını kabartıyor. Siber dolandırıcılar “WhatsApp ücretli oluyor!” diyerek, bu olay üzerinden insanları dolandırma girişimlerinde bulunmaya devam ediyor.

ws-4.jpg

Kullanıcıların kendi belirledikleri bir hesaba sözde WhatsApp ücretini yatırmalarını isteyen hacker`lar WhatsApp`tan gelmiş izlenimi verdikleri mesajda şu ifadelere yer veriyor: “Aboneliğiniz sona erdi. Hesabınızı doğrulamak ve 0,99 dolar karşılığında ömür boyu abonelik almak için bu bağlantıya tıklayın.”

ws-5.jpg

Teknoloji uzmanları kesinlikle gelen bu tip mesajlara itibar edilmemesini istedi. WhatsApp tarafından şu anda böyle bir çalışma olmadığı belirtilirken ömür boyu ücretsiz abonelik bir durum bulunmadığı belirtildi. Gelen mesaja tıklayan kişilerin cep telefonlarına virüs bulaşırken kişisel bilgiler tehlike altına giriyor. Özellikle de mobil bankacılık uygulaması kullanan kişilerin bu tip girişimlere karşı daha uyanık olması ve asla şüpheli linkleri tıklamaması gerekiyor.