Cep Telefonu Sigortası Neleri Kapsıyor?

Herkesin bildiği gibi telefonların garanti kapsamı her şey kapsamamaktadır. Kişilerin bilmesi gereken önemli hususlardan bir tanesi oluşan hasar kullanıcıdan kaynaklı ise telefonun markasını bağlı olduğu teknik servis garanti kapsamında telefonu tamir etmemekte ve kişiden fazladan ücret isteyebilmektedir.
Cep Telefonu Sigortası Neleri Kapsıyor?
Cep telefonda oluşan hasarların ya da hataların kullanıcıdan kaynaklanması durumunda da bazı garanti hizmetleri verilebilmektedir.
Akıllı telefonlar günümüzde hayatımızda büyük bir yer tutmuş vaziyettedir. Fakat akıllı telefonların hasar görme ihtimalleri de oldukça fazladır. Bu akıllı telefonların herhangi bir çarpma, düşme ya da dış etkenlerden etkilenerek zarar görebilme ihtimallerini karşı kişiler telefonu garantisinin büyük bir önem taşıdığını bilmektedirler. Akıllı telefonların ön yüzünde tamamen ekranla kaplı olması düşmesi durumunda kırılmasına neden olabilmektedir. Ekran kırılmaları için telefonların kaskoları yapılarak oluşan hasarın büyük bir bölümü kasko tarafından ödenebilmektedir.

 

Telefon Sigortaları Neleri Kapsıyor?
Telefon sigorta markaları kendi içinde değişik durumlara göre sigorta kapsamını değerlendirmektedir. Fakat yine de ortak olarak karşılaşmış oldukları birçok durum bulunmaktadır. Bu durumlar şu şekildedir;
• Ekranın kırılması,
• yüksek voltajdan kaynaklı olarak telefonda oluşan hatalar,
• telefonun çalınması, telefonun sıvı bir madde ile temas etmesi,
• herhangi bir kaza sonucunda telefonun hasar görmesi,
• deprem haricinde oluşan doğal afetlerden kaynaklı sorunlar,
• Yıldırımın telefonu zarar vermesi,
• Duman ya da is gibi diğer etkenler telefonun sigorta ile yapılmasına olanak tanımaktadır.

 

Telefon Sigortası Nerede Yaptırılır?
Herkesin akıllı telefon kullanması sigorta ve kasko yaptırma noktalarının da birçok yerde bulunmasına neden olmuştur. Eğer akıllı telefonların sigortalarının nerelerde yapılacağı ile ilgili gerekli bilgiye sahip değilseniz sizler için araştırdığımız akıllı telefon sigorta noktaları hakkında bilgi verelim.
GSM operatör firmalarının çoğu bu hizmeti vermektedir. Internet üzerinden de hizmet veren birçok kasko firmaları bulunmaktadır. Telefonunu almış olduğunuz firmada sizler için bu hizmeti verebilmektedir. Teknolojik ürün satan birçok firmada genellikle telefon sigortası için hizmet vererek kullanıcılara yardımcı olmaktadır. Bu sigorta hizmetleri veren yerler telefon markalarına göre de farklı konumlarda bulunabilmektedirler.