Cep telefonlarınız bu yöntemlerle uçak gibi hızlanacak!

Akıllı cep telefonlarında yaşanan yavaşlama sorunları çoğu kişinin yeni telefon almalarına neden oluyor. Cep telefonlarındaki yavaşlama sorunlarını çözmenin bazı basit yolları bulunuyor.
Cep telefonlarınız bu yöntemlerle uçak gibi hızlanacak!

Günümüzde cep telefonları insanların olmazsa olmazları haline geldi. Herkesin en az bir kişisel cep telefonu bulunurken bu cihazlar zaman zaman performans kayıpları ile karşılaşabiliyorlar. Bu performans kayıpları bazen cihazın kullanım ömrünü tamamlamak üzere olduğunu gösterebildiği gibi bazen de küçük sorunları işaret edebiliyor. Cep telefonunuz yavaşlamışsa eski haline getirmenin bazı yöntemleri bulunuyor.

DEPOLAMA ALANINI KONTROL EDİN!

Cep telefonları yavaşlamışsa bunun ana sebebi büyük ihtimalle depolama alanının yetersiz kalmasıdır. Depolama alanı dolduğunda cihazda veri işleme ve bu verileri çalıştırma hızı düşecektir. Bunun çözümü de oldukça basittir. Yapılması gereken önce kullanılmayan uygulamaların kaldırılmasıdır. Bu yeterli gelmeyebilir. O zaman cihazınızda bulunan fotoğrafları ve videoları silerek depolama alanı açabilirsiniz.

RAM KAPASİTESİNİ YÜKSELTİN!

Cep telefonlarında RAM aynı anda birden fazla uygulamanın cihazla çalışmasını sağlayan özelliktir. RAM yeterli gelmeyince cihaz yavaşlayacaktır. Bunun da çözümü kullanılmayan uygulamaların kapatılması, arka planda çalışan uygulamalar içerisinde gereksizler varsa çalışmalarının engellenmesi ve RAM’ı güçlendiren uygulamalardan yardım almaktır.

İŞLEMCİ SIKINTILIYSA YAPACAK BİR ŞEY YOK!

Bir cep telefonunun beyni işlemcidir. İşlemci eskiyse yeni uygulamaları çalıştırmayacak veya çalıştırsa bile ağırlaşacaktır. İşlemci yetersiz geliyorsa yapacak herhangi bir şey bulunmuyor. Cep telefonlarında işlemci değişemeyecektir.

GÜNCELLEMELERİ ALIN

Bilgisayar sistemlerinde güncellemeler hayati bir öneme sahiptir. Gerek uygulamalar gerekse de işletim sisteminde yapılacak güncellemeler ile hatalar giderilir. Bu güncellemeler yapılmazsa cep telefonları yavaşlar. Bunu çözmenin yolu da hem uygulamaları hem de işletim sistemini güncellemekten geçiyor.

VİRÜSLERE DİKKAT!

Cep telefonlarınıza genel olarak virüs diye bilinen zararlı yazılımlar yerleşmiş olabilir. Bu yazılımlar cihazları adeta pert edebilirler. Bunlardan kurtulmanın yolu da cihazınıza güçlü bir antivirüs programı yüklemek ve haftada bir virüs taraması yapmaktır.