Bu listeye göz atmadan araç almayın! En az yakıt tüketen otomobiller listesi

Araç sahibi olmak isteyen vatandaşların araç satın almadan mutlaka göz atması gereken listeyi sizin için hazırladık. En az akaryakıt tüketimi yapan araçlar listesi haberimizde.
Bu listeye göz atmadan araç almayın! En az yakıt tüketen otomobiller listesi

Bu listeye göz atmadan araç almayın! En az yakıt tüketen otomobiller listesi: Araç almayı düşünen vatandaşların mutlaka bir göz atması gereken listeyi oluşturduk. Aracın az yakıt tüketmesi tüm araç almak isteyenlerin tercih edeceği bir özelliktir. Artık çevreye daha duyarlı olan ve ayrıca ekonomik açıdan da vatandaşları çok zorlamayacak araçlar tercih ediliyor. Hem çevre dostu olmaları hem de daha az yakıt tüketilmesi istenmektedir. Az yakıt tüketmesi aynı zamanda daha az karbon salınımı anlamına gelmektedir. 

Az yakıt harcayan araçlar arasında Toyota Prius ilk sıralarda yer almaktadır. Hibrit bir araç olan bu model benzinli motor ve elektrik motorunun birleştirilmesi ile yakıt tüketimini en aza indirmektedir. Söz konusu araç yüzde 54 daha az yakıt tüketimi sağlamaktadır. Az yakıt tüketimi sağlayan araçlar çevre dostu olmasından ve tabi ki ekonomik olmasından dolayı tercih edilmektedir. Günümüzde araç sahibi olmak isteyen vatandaşlar bu iki özellikle dikkat ederek bu yönde tercihler yapmaktadırlar. Hibrit teknolojisine sahip olan ve benzinli ve elektrik motorların birleştirilmesi ile oluşturulmakta ve daha az yakıt harcaması sağlanmaktadır. Bu da tabi ki daha az karbon salınımı demektedir. 

İşte en az yakıt tüketen araçlar listesi:

1- Toyota Prius (4.4 L/100 km)

2- Toyota C-HR Hybrid (4.9 L/100 km)

2- Toyota C-HR Hybrid (4.9 L/100 km)

4- Toyota Corolla Hybrid (4.3 L/100 km)

5- Kia Niro Hybrid (3.8 L/100 km)

6- Lexus ES (4.6 L/100 km)

6- Lexus ES (4.6 L/100 km)

8- Skoda Octavia (5.6 L/100 km)

8- Skoda Octavia (5.6 L/100 km)

10- Peugeot 208 (4.2 L/100 km)

İlgili Haberler