Bilgisayarınız yavaşsa bunu yapın! 4 adımda eskisinden daha hızlı olacak

Bilgisayarınız yavaşsa bu adımlar hayatınızı kurtaracak. Bir tamirciye götürmeden mutlaka bu adımları deneyin.
Bilgisayarınız yavaşsa bunu yapın! 4 adımda eskisinden daha hızlı olacak

Bilgisayarınız zaman içinde yavaşlayabilir ve bu da bilgisayarı kullanmanızı engelleyebilir. Bilgisayarınızı format atmadan uzun süre kullandığınız zaman bazı sistemsel yavaşlamalar mümkün olabilir. Söz konusu yavaşlamalar ise farklı sebeplerden dolayı gerçekleşebilir. Her zaman donanımlardan kaynaklanmıyor ve birçok sebebi olabiliyor.

Peki yavaşlayan bilgisayar nasıl hızlandırılabilir? Bilgisayardaki yavaşlama sorunu yazılımsal sebeplerden dolayı da olabiliyor. Bilgisayarın performansını arttırmak için bazı adımlar yerine getirilmesi gerekmektedir.

Windows bilgisayarlar kullanım sürelerinin uzaması sebebiyle yavaşlamayabilir. Eski hızını kazanmak için ise bazı küçük adımlar gerekebilir. Peki bu adımlar neler? İşte 4 adımda bilgisayarı hızlandırmanın yolları.

BİLGİSAYARI HIZLANDIRMAK İÇİN BUNLARI YAPIN

Öncelikle otomatik başlayan programları kapatın. Genelde bilgisayarı ilk açtığınız zaman otomatik olarak başlayan bazı programlar bulunur. Bu programlardan d olayı bilgisayarınız geç açılacak ve yavaşlayacaktır. Bunun için yapmanız gereken şey ise Görev Çubuğuna sağ tıklayarak Görev Yöneticisi seçeneğini seçin. Daha sonra açılan ekranda Başlangıç sekmesini seçin.

Bilgisayar ilk açıldığında otomatik olarak başlattığı programlar yer alacaktır. Bu programlar arasında bulunan Windows uygulamalarının dışında tüm programlara sağ tıklayın ve Devre Dışı Bırak seçeneğini seçin. Bu şekilde kendi kinde çalışan programları kapatmış olacaksınız. Bu da bilgisayarınızı hızlandıracaktır.

İkinci adım ise Windows bilgisayarınızı yavaşlatan ipuçları ve püf noktalar olacaktır. Bu özelliği devre dışı bırakmalısınız. İzlemeniz gereken adım 'Başlat'a tıklayarak arama yerine 'Ayarlar' yazın ve klavyeden 'Enter' tuşuna basın

Ardından 'Sistem'e tıklayıp sol bölümde bulunan Bildirimler ve İşlemler seçeneğine tıklayın. Burada bulunan ipuçları ve püf noktalarını ve önerileri al seçeneğini devre dışı bırakın.

Üçüncü adım ise disk temizleme yöntemi. Bu adım için depolama biriminde yer alan gereksiz dosyaları silmek olacak. Söz konusu dosyaları silmek için Başlat bölümünden arama yerine Disk Temizleme yazın enter'a tıklayın. Ardından bu dosyada yer alan seçili verileri silin.

Dördüncü ve son adımda ise gereksiz programları kaldırıp. Şimdiki bilgisayarlarda kişilerin ihtiyaç duymayacağı bazı uygulamalar bulunmaktadır. Bu uygulamalar kendiliğinden yüklüdür. Fakat bunları kaldırmak bilgisayar için oldukça iyi olacaktır.

Bu adım için Başlat bölümünden Denetim Masası'na tıklayın. Ardından Programlar bölümüne girin. Gereksiz gördüğünüz tüm uygulamaları kaldırın.