Bilgisayarda Whatsapp Nasıl Kullanılır?

Whatsapp uygulaması hayatımıza girdiğinden beri, hem mesajlaşma hem sesli mesaj gönderme oranı yüksek oranda artış gösterdi. Whatsapp kullanımı olmadan önce Messenger skype gibi internet üzerinden mesajlaşma uygulamaları vardı.
Bilgisayarda Whatsapp Nasıl Kullanılır?

Fakat bu uygulamalar her telefona ve her bilgisayara yüklenemiyordu. Whatsapp kullanımı başladığından beri, sms neredeyse ortadan kalkmış durumda. Bu kadar popüler olan uygulama gün geçtikçe gelişmeye ve yeni sürümleriyle, kullanıcıları kendine hayran bırakmaya devam ediyor. Whatsapp kullanımı oldukça Basit. Android telefonundan play store uygulamasına girerek telefonunuza ücretsiz indirebilirsiniz. Aynı işlemi İos işletim sistemindeki Apple store üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. Kolay kurulumu sayesinde kısa sürede uygulamayı kullanmaya başlayabilirsiniz

Whatsapp Artık Bilgisayarınızda

Whatsapp hem bilgisayarda hem de akıllı telefonlarımızda kullandığımız oldukça yararlı bir mesajlaşma uygulamasıdır. Whatsapp ilk olarak ios ve android tabanlı telefonlarda kullanılmak üzere tasarlandı. Daha sonra artan talep ve istekler üzerine, Web sürümü geldi. Whatsapp’ın resmi internet sitesi üzerinden,  bilgisayarınıza indireceğiniz uygulama ile telefonunuzla aynı zamanla Whatsapp uygulamasını kullanabileceksiniz. Eğer sadece telefonunuz yanınızdayken kullanmak ya da uygulamayı bilgisayarı indirememişseniz, Whatsapp web sitesindeki QR kodu telefonunuzdaki Whatsapp uygulamasına girerek, orada ki Whatsapp Web Sekmesine Dokunarak Bilgisayarınızda Çıkan Kodu Okutmanız Yeterli.  Telefonunuzdaki Whatsapp da bulunan bilgilerinizin aynısı bilgisayarınızda olacaktır.

Not: Eğer bilgisayarınıza indirdiğiniz uygulama yoluyla Whatsapp’a bağlanmışsanız, telefonunuz uzakta olsa bile, Whatsapp’a erişi sağlayabilirsiniz. Fakat QR kodu ile eriştiğiniz Whatsapp sayfanız, telefonunuz yanınızda yokken, sayfanıza erişim sağlayamazsınız. Üstelik telefonunuzdan istediğiniz anda bağlantıyı kesebilirsiniz.

Whatsapp’a Hangi Yenilikler Geldi

Whatsapp, ilk çıktığı zamanlar sadece mesajlaşma ve resim gönderme özelliğine sahipti. Zamanla ses kaydı gönderme, belge gönderme, sesli arama, görüntülü arama, görüntülü konferans arama gibi özellikler eklendi. Durum paylaşma özelliği ile de en çok kullanılma sebeplerinden biri oldu.  Durum böyle olunca da nerdeyse android işletim sistemi ve ios işletim sistemi olan her telefonda Whatsapp uygulaması yüklenmeye başlandı. Üstelik son günlerde sadece kişisel iletişimler için değil, iş görüşmeleri, program başvuruları gibi işlemlerde de kullanılmaya başladı. Üstelik Instagram, Twitter, Facebook, Pinterest, Tumbr gibi sosyal uygulamalarla aynı düzeyde kullanılıyor.