Bilgisayarda Virüs Olup Olmadığı Nasıl Anlaşılır?

Bilgisayardaki virüsler birçok bilgisayar kullanıcıların temel sorunu haline gelmiştir. Bizde bu makalede bilgisayardaki virüsler konusuna değineceğiz.
Bilgisayarda Virüs Olup Olmadığı Nasıl Anlaşılır?

Bilgisayardaki Virüsler Nelerdir?

Makalemizin asıl konusu olan bilgisayardaki virüsler konusuna geçmeden önce bilgisayardaki virüsler nelerdir? sorusunu ele alacağız. Bilgisayarda birçok virüs bulunmaktadır. Bu virüslere kısaca bakacak olursak; solucanlar, bilgisayar virüsleri, casus yazılımı, reklam yazılımı gibi virüsler bulunmaktadır.

Virüs Belirtileri nelerdir?

Bilgisayarlardaki virüsleri inceledikten sonra bu bölümde virüs belirtileri nelerdir? buna bakacağız. Pek çok kötü niyetli yazılım iz bırakmaz ve pcnizin normal biçimde çalışmasını sağlar, ancak virüs bulaştığına dair işaretler olabilmektedir. Kötü performans listenin başında. Buna yavaş çalışan işlemler, uygulanması normal zamandan daha uzun süren pencereler ve arka planda çalışan rastgele uygulamalar dahildir. Tarayıcınız web ana sayfanızı değiştirebilir veya normal halinden daha sık pop-up reklamlar görüntüleyebilir. Bazı durumlarda, kötü amaçlı yazılım daha ana bilgisayar uygulamalarını da etkileyebilir. Windows hiç başlamayabilir ve İnternet'e bağlanamayabilir veya üst düzey kontrol paneli özelliklerine ulaşamayabilirsiniz. Eğer cihazınıza bulaştığını düşünüyorsanız, bilgisayarınızdaki uygulamayı çalıştırın. Bir sorun bulamadığınızı merak ediyorsanız, başka bir virüsten koruma tarayıcısı çalıştırın.

Virüs Nasıl Anlaşılır?

Bilgisarımıza giren virüs nasıl anlaşılır? Bilgisayarınıza virüs bulaşıp bulaşmadığını anlamanın en iyi yollarından biri, istemeden bilgisayarınızın sabit diskine aşırı yük bindirmektir. Çalışma ışığınız çok parlaksa bilgisayarınıza virüs girmiş olabilir.

Virüs Nasıl Temizlenir?

Makalemizin son bölümünde ise virüs nasıl temizlenir? olacaktır. Virüsler bilgisayarınıza girerse, virüsten koruma yazılımınızın onları yok ettiğinden emin olmanız gerekir. Bazıları işletim sisteminde çalışan ve bazıları işletim sisteminin arkasında çalışan birçok farklı virüs türü vardır, ancak bunları anlamak zordur. Bu virüsler antivirüs programlarını durdurabilir. Eğer program antivirüs ile taradıktan sonra virüsü tespit etmezse bilgisayarınıza format atmanızda fayda var. Bunu yaptıktan sonra eski dosyaları yüklerken bilgisayarınızı tek tek antivirüs ile taramanız gerekiyor.

Bu yazımızda bilgisayardaki virüsler konusunu açıkladık. Sizler için faydalı bilgiler sunduk. Umarım sizler için faydalı için faydalı olur.