Ay'a gidecekler için ilk adım atıldı! Artık farklı gezegende yaşayacaklar...

Bilim dünyasının adeta herkesi büyüleyen ve heyecanlandıran dev 'Ay'a yolculuk' projesi için ilk adım atıldı.
Ay'a gidecekler için ilk adım atıldı! Artık farklı gezegende yaşayacaklar...

Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi’nin (NASA) tarafından teknoloji dünyasına ve bilim dünyasına tarihe aıdnı yazdıran dev çalışmanın sonucu olan 'Ay'da bir kent kurma' düşüncesi için ilk aşama gerçekleştiriliyor. NASA'nın geçtiğimiz aylarda gerçekleştirdiği Artemis 1 uçuşu aksiliklere rağmen başarıyla gerçekleşti. İşte ayrıntılar...

NASA'nın bilim dünyasını ve tüm dünyayı heyecanlandıran çalışması için Florida’daki Kennedy Uzay Merkezi’ndeki fırlatma rampasındaki Orion uzay aracı, Ay görevinin ilk adımı için 16 Kasım’da 97 metre yüksekliğindeki SLS roketi ile uzaya gönderildi. Geçtiğimiz haftalarda ay yörüngesine oturan uzay aracı, beklenen görevleri yerine getirdi.

NASA’nın SLS programının yöneticisi John Honeycutt, performansa ilişkin olarak şu ifadeleri kullandı; SLS’den olağanüstü performans görmeye devam ettik ve olağanüstü bir iş çıkardı, tüm beklentilerimizi karşıladı ve aslında çoğunu aştı. Uçuş sonrası veri analizi, SLS’nin hazır olduğunu göstermeye devam ediyor. mürettebatlı Artemis görevleri için her şey hazır.

Ay üzerindeki büyük projelerin ilk adımı olarak görülen Artemis 1, fırlatılışından bugüne dek birçok sorunu geride bıraktı. Defalarca ertelenmeye maruz kalan proje, Ay yörüngesinde de ısı kalkanı sorunu yaşadı. Ancak yetkililer gözlemlenen sorunların sıradaki misyon olan Artemis 2 için oldukça önemli olduğunu belirtiyor.