Arçelik Tv İnternete Nasıl Bağlanır?

TV Internete nasıl bağlanır? Bir bilgisayar gibi TV kullanmak mümkün müdür? Çeşitli televizyon ağları tarafından iletilen kanalları bize gösterebilen “basit” bir cihaz olan televizyon, giderek daha fazla gelişti ve onu gerçek bir bilgisayar gibi kullanmak kelimenin tam anlamıyla mümkün hale geldi.
Arçelik Tv İnternete Nasıl Bağlanır?

Peki TV internete nasıl bağlanır? Aslında, kaynak görevi gören diğer cihazlara bağlanabilir. Bu sayede televizyonumuzu bilgisayarlar, kameralar, konsollar ve daha birçok cihazla iletişim kurabiliyoruz. Bunu yaparak, televizyonumuzun sahip olduğu potansiyelden çok daha fazlasını kullanacağız.

İnterneti Televizyonumda Kullanmak Mümkün Mü?

Cevap evet. Aslında yeni nesil televizyonların birçoğu internete kolayca bağlanabiliyor. Bunu harici bir cihaz yardımı olmadan yapmak istiyorsak, TV'mizin bu yerel yeteneğe sahip olması gerekir. Aksi takdirde mutlaka harici bir cihaz kullanmak gerekecektir.

Peki Tv internete nasıl bağlanır? Örneğin yukarıda bahsedilenlerden biri (piyasada çok benzer, ancak başka firmalar tarafından üretilen birçok başka tip vardır). Yerel desteği olan bir televizyonu internete bağlamak için iki metodoloji vardır. En yaygın olanı Wi-Fi bağlantısını (yani kablosuz bağlantı) kullanmaktır. Bunu yapmak için TV ayarlarına, ardından Bağlantı'ya gidin ve bağlanmak istediğiniz ağı seçin. Son olarak, sadece ağın şifresini girin.

Kabloyla TV’yi internete Bağlamak

İkinci yöntem, bir ethernet kablosu kullanmaktır. Ethernet kablosunu kullanmak için TV üzerindeki ilgili konektöre takmanız ve diğer ucunu modem konektörüne veya kullanmak istediğimiz çıkış noktasına takmanız yeterlidir.

Tamamlandığında, TV otomatik olarak internete bağlanacaktır. Bununla birlikte, ethernet konektörü olmayan, ancak yine de entegre bir Wi-Fi alıcısı olan televizyonlar vardır.

İnternete Bağlı Bir Tv İle Neler Yapabilirsiniz?

Televizyonumuzu internete bağlarsak, bir dizi yeni hizmete erişimimiz olacak. Her şeyden önce, internette sörf yapabileceğiz bir PC veya akıllı telefon ile yaptığınız gibi, ancak aynı zamanda çok sayıda uygulama indirip yükleyebileceğiz.

TV'de en çok kullanılan uygulamalar arasında kesinlikle çeşitli akış platformlarıyla ilgili olanlar var. Bunların en bilinenleri: Netflix, Amazon Prime Video ve YouTube. Hatta çoğu kişi televizyonlarına oyun yükler, bu bence kaçınılması gereken bir şeydir. Gördüğünüz gibi Tv internete nasıl bağlanır sorusunun cevabı bu dönemdeki TV’ler için kablosuz bile mümkündür!