Apple Yerel İphone 6 Plus Üretimine Başlıyor

Apple Yerel İphone 6 Plus Üretimine Başlıyor

Yüksek gümrük vergilerinin cep telefonu fiyatları olumsuz etkilemesi ile aşırı muzdarip olan Apple bu durumdan kurtulmak için iPhone 6s Plus’ı Hindistan'da üretmek için denemelere başladı. Firma bu proje ile Hindistan içinde üretimi yerel pozisyona sokarak gümrük vergilerinden kurtulup diğer üst düzey telefon markaları ile fiyatlar yönüyle de rekabete girmek istiyor.

Şu an Xiamoi firmasının Hindistan'da 3 adet yeni cep telefonu üretim tesisi açmasının ardından Apple da aynı yöntemi izleyerek iPhone 6s Plus için Hindistan'da üretim tesisleri açtı. Şu an deneme aşamasında olan üretim Wistron tarafından Apple adına gerçekleştiriliyor. Yakın zaman içerisinde ticari olarak bu üretimi başlaması bekleniyor.

Apple Niçin Yerel Üretime Geçmek İstiyor?

Hindistan'da her satılan 3 iPhone'dan birinin iPhone SE serisi olduğu yapılan araştırmalarda ortaya çıkıyor. Apple Adana Hindistan'da üretim yapan Wistron yerel olarak birleştirdiği ilk ve tek telefon özelliği taşıyan Hindistan’da yerel üretelen iPhone SE ile %15’lik bir satış oranı yakalamış gözüküyor. Apple iPhone SE modelinin Hindistan'da yerel bir şekilde üretmesinin ardından geçtiğimiz sene gümrük vergisinden kendisini ayrıştırmayı başarmıştı. Bu verginin Aralık ayında %10’dan %15'e çıkarılmasının hemen ardından geçtiğimiz şubat ayında bu oranın %20’ye  çıkarıldığını düşünürsek bu büyük bir başarı olarak gözüküyor.

Rekabet ettiği telefon markalarından her zaman için birkaç gömlek üstün olan Apple firması tarafından üretilen iPhone telefon modellerinin Hindistan'daki gibi yerel olarak üretilebilmesi ile oldukça yüksek olan iPhone fiyatlarını daha düşük seviyelerde görebileceğiz. Bir bakmışsınız bir süre sonra bu sistem ülkemizde yerel üretim iphonelar deneniyor olabilir