Apple uyardı! iPhone cihazlarınızı sakın böyle şarj etmeyin!

Apple bir açıklama yaparak iPhone cihazların ne şekilde şarj edilmesi gerektiğini duyurdu. iPhone cihazlar nasıl şarj edilmelidirler.
Apple uyardı! iPhone cihazlarınızı sakın böyle şarj etmeyin!

Akıllı cep telefonları artık hayatımızın bir parçası oldular. Neredeyse her işlem bu cihazlar ile yapılır hale geldi. Bundan dolayı oldukça kullanılan akıllı cihazların en önemli sorunları ise şarj meselesi oluyor. Gün içerisinde şarjı bitmiş cep telefonları ile karşılaşmak istemeyen cihazlarını farklı şekillerde şarj edebiliyorlar. Ancak Apple firması dünyada en çok satılan akıllı cep telefonu modellerinden olan iPhone cihazların ne şekilde şarj edilmesi gerektiğini açıkladı.

UYURKEN SAKIN ŞARJA TAKMAYIN

Apple yaptığı açıklama ile şarj konusunda uyardığı iPhone kullanıcılarına ilk ikazı uyurken cihazların şarj edilmemesi olmadı. Genellikle uyurken insanlar bu cihazları şarja takıp sabah uyandıklarında da şarjdan çıkarıyorlar. Bu yapılan çok büyük bir hata oluyor. Firmanın açıklamasına göre cihaz battaniye ve yastık gibi kolay yanan eşyaların altına konularak şarj edilmemelidir.

Akıllı cep telefonlarında şarj edilirken cihazlarda ısınma meydana geliyor. Eğer bu ısınma battaniye, yastık altında meydana gelirse yangın çıkma ihtimali bulunuyor. Ayrıca cihazın bataryasının da patlama riski olabiliyor. Meydana gelen ısınma ayrıca cihazın batarya ömrünü kısaltıyor. Bundan dolayı kesinlikle şarj ederken akşamdan şarja koyup sabahtan alma işlemi yapılmaması gerekiyor.

ORİJİNAL OLMAYAN MAKİNELER KULLANILMAMALI

Apple firmasının ikinci uyarısı ise gerek kablolu gerekse de kablosuz şarj cihazlarının iPhone telefonlar için mutlaka orijinal olması istendi. Orijinal olmayan makineler elektrik çarpması ve yangın riski bulunuyor. Bu riskin göze alınması insanları cihazlarından edebilir. Üstelik garanti kapsamının dışına da çıkılabileceği uyarısı yapıldı. Bundan dolayı iPhone sahiplerinin ek donanımlarının tamamının orijinal olmasının hayati bir önemi bulunuyor. Uzun süre cep telefonlarını kullanmak isteyenlerin bu ikazlara uymaları istendi.